затвори× Обадете се +359 (888) 63 00 55

внезапния студ предната седмица май прецака есента, като по-миналата година. вече сме средата на ноември а няма и помен от най-същинската есен. поне из морската е тихо и спокойно. и без народ поне сутринта. не че имах време предните седмици да поснимам. днес си откраднах мъничко време за разходка. раницата ми е по-лека от всякога. поне стефито вече свиква с никора и беше най-точния човек за него като гледам първите й фотки. покрай тия портрети пак се сещам за ето този невероятно хипнотизиращ портрет. така де, харесвам и аз да снимам лунички.

преди малко си разглеждам статистиката и гледам препратка от някаква тема на един от форумите за мобилни телефони. явно не само ние на фото-сайтовете се чепкаме. като гледам как са се хванали за гушите нокиа или сони-ериксън. голям майтап. ако подмениш нокиа с канон и сони с никон, ето ти почти едно към едно една лека загряваща тема от фото-форума. казвам лека, защото има и доста по тежки случаи – канон срещу никон, канон срещу всички, филм срещу дигиталка и т.н. поне убива времето понякога, въпреки откровената ми липса на интерес напоследък от подобни словесни битки.

и съвсем в тази връзка може ли да си такъв олигофрен да сравняваш гсм с камера, срещу нисък клас дслр и висок клас дслш нима фотографията включва само снимки през деня на хубаво слънце и неподвижен обект. да, гсм-ите на сони-ериксън и к750 и к800 са доста биващи от тая гледна точка. ама отстъпват пред който и да е над 4 мегапиксела апарат от по-известните марки. въобще не говорим за апарати с кроп 2, 1.6, 1.5 или 1. това е просто жалка история да се сравняват. изобщо не говорим за динамика, ниво на шум, за лаг при снимането, бързина на аф, буфер, серия от снимки, или за светлосилна оптика…

Коментари

Коментирай?

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон! Не го правете и ако не сте напълно съгласни с правилата за коментиране!
* Required Field