затвори× Обадете се +359 (888) 63 00 55

Почти ранно пролетно

..поне във Варна. Хубаво е като е по-топличко.
Сетих се покрай блога на Ясен, за една ледена случка от преди дни. В големите снегове ходих до София, изкатерих прохода на Омуртаг, изкатерих се два поредни дни до Езерото на Костенец, като първия ден имаше адски лед. И накрая като се върнах във Варна на почти не останал сняг щях да отнеса една толбухинска пръчка. Карам си нормално с около 40км предвид това, че е позаледеничко и нашия излиза от пресечка и знак STOP буквално на петнадесетина метра от мен мъжката с поне 60км/ч. Разбира се скачам на спирачките, понеже и без това разстоянието е прекалено малко за други идеи, светят тракшъни, ABS системи, скрибучат гуми… Не ми достигат около 10см…. но след 20 години активно шофиране някак съм успял да кривна малко предницата, достатъчно за да се разминем на 2-3см разстояние.
Две минути по-късно след полицейско спиране и вадене на мачото толбухинец от колата водим следния разговор:
„Извинявай… не те видях!“
„Как точно очакваш да ме видиш прелитайки с 60 през стоп, на заледен участък?“
„Не знам“
„Ти малоумен ли си?! Имаш ли идея с тази кола два тона като те фрасна в колоната между вратите какво ще се случи?!“
…. пак не знаел. Ей богу, прост народ. Не знам защо не го ошамарих. Може би трябваше. Така ще съм сигурен, че утре няма да сече друг в подобна ситуация и да стане белята. Напоследък народа шофира адски малоумно, всеки път си казвам че няма накъде по-малоумно, и става все по зле. Обмислям купуване на още по-голяма кола… :)

Castrol Magnatec 10w40

Никога не съм пестил от масло. Или пък от консумативи, или резервни части.

От година и нещо карам колата с двигателно масло Castrol Magnatec 10w40, което не е евтино, нито пък некачествено. Съвсем принципно казано. Първата година колата си вървеше и звучеше страхотно, и се чувстваше страхотно.

При последната смяна преди месец обаче ударих на камък – масло купено от официален представител на Castrol, директно от склада, в пластмасови кутии произведени по стикер същата година, се оказа некачествено. След пробег от хиляда и петстотин километра се разтракаха повдигачите. Знам че има ментета на повечето скъпи масла, но не мога да повярвам, че официален представител може да продава такова (или да внася такова).

Вчера сложих френско масло Yacco и колата моментално спря тракането. Чувства се страхотно и няма нищо общо с начина, по който се чувстваше с Castrol-а. Малко ме е яд, че не записах видео каква водица изтече след почти две хиляди километра от масло за 135 лева.

Повече няма да погледна Castrol. Никога.
Дето се вика – за бога братя, не купувайте!

Края на една седмица

Този път се случи на брега на Казашко.

Дръпнах си една пуричка и поснимах малко мерцо, че предния път като ходихме имаше големи коловози и не успях да премина до брега. Сега някой се беше погрижил да запълни коловозите и колата получи лека сесия… красота!Darren Heath, formula1 photography

Попаднах на страхотен фотограф, като препратка от любимия ми автомобилен блог – motoringconbrio. Мисля, че не съм попадал на по-хубава артистична фотография на случващото се във Формула1.

http://www.darrenheath.com

w210

Като гледам сбирките във Варна на Мерцедес Бенц Клуб ще ги местим вече на друго място. Или поне за момента ще е така, въпреки относително малкото хора, които се завъртат да изпият по кафенце и да побъбрят за каквото падне. Затова пък си е кефско, а и има много изгодно предложение за гориво и мивка, до което се докопахме.

За съжаление на успявам да подлъжа някой с намазана пура 560 SEC за снимане (засега) :D

Иво, знам че не харесваш омазани на ф1.2 автомобили, но е по-силно от мен..