затвори× Обадете се +359 (888) 63 00 55

Празнично

Идват коледните и новогодишните празници.
Навярно и ти си в сладка еуфория… Знаеш избиране на подаръци, уреждане на екскурзийка някъде по снеговете за празниците. Украсяване на дома, който ще остане празен на нова година, но иначе богато украсен. Навярно си правиш и равносметка какви успехи си постигнал, я във фирмата, я в личния живот. Колко си успешен! Най-важния стремеж на съвременния човек – да е успял. Къде? Разбира се в професионалната сфера, в материалното.

А не забрави ли нещо?

Не забрави ли в същата тази година, на която правиш разбор и най-често си доволен от това, което си постигнал, нищо че е останало нещичко и за следващата, та не забрави ли да си човек? Да помагаш? И то не само по празниците, когато както в римокатолическата църква хората се откупуват на края с дарение и всичко им е простено.
Не забрави ли да прочетеш педесетина книги на стойностна тематика?
Не забрави ли като видиш човек на земята да го питаш добре ли е и как можеш да му помогнеш?
А като някой се кара или посяга на жена, да отидеш да се намесиш?

Виж сега внимателно тази снимка:

Погледай я още малко…

Ти искаш ли да живееш в такова общество и в такъв свят?
В който едно малко момиченце ходи очевидно пеша с галошите и гледа по този начин чифт обувки, които струват колкото кафето ти сутринта?

А искаш ли твоите деца да живеят в него? Защото най-често в момента, в който вече евентуално ще го осъзнаваш, ще си прекалено възрастен за да можеш да въздействаш по какъвто и да е начин?

Не искаш… нали?

Хайде сега си направи разбор колко добро си направил през годината, и си направи план как точно ще отделяш по малко време, по малко пари, по малко желание, разговори, и как би могъл да въздействаш поне на околните около теб. Направи си го за себе си, защото и да го скреш от околните, егото ти ще ти напомня. Защото от там се тръгва, всеки човек, който е поне малко добър през цялото си ежедневие, а не само предколедно, е едно добро начало.

Не ти е навярно вече толкова празнично… Но, знаеш ли? Все още можеш да помогнеш!

В крайна сметка, всички ние някога ще си тръгнем от него с празни ръце.

Sofia pride 2015

По това време на годината обикновено се говори за онеправданите хора с друга полова определеност, ориентация и както те си го наричат. И разбира се се говори за Sofia Pride 2015.

Този път някак много силно държа да си кажа мнението. И то е – че не виждам причина да се случва този парад. Никой не отнема правото на някой да се самоопределя като каквото си реши (стига това нещо да не е престъпление по законите на държавата ни) нито да си изповядва каквато и да е религия или вярвания (стига отново да не извършва престъпление). Т.е. нямам нищо против съществуването на хора, които се самоопределят като такива със хомосексуална ориентация. Обаче имам изключително против това да ми се навира в лицето няколко седмици от годината. Защото като претендираме, че хората имат право да се самоопределят и да си го показват – геронтофилите и те са хора, и те имат право да се самоопределят и да „прайдват“. Некрофилите и те. Ми дай последните да помъкнат по един труп и да се натискат пред американското посолство.

Имам изключително против разпада на ценностната система в държавата, която не си е сменяла никога името, откакто съществува. Държавата, която е дала една от съвременните религии, която е дала писмеността на повечето народи. Държавата, която е дала начина на организация на държавния апарат, която организация днес се ползва от целия свят почти.

Имам против легализирането на инцеста в еврогейска европа, което много скоро ще стигне до нас (нали имате деца?! пък били те и осиновени, ако изповядвате хомосексуализма). Имам против легализирането и на тази пошлост по отношение на децата отново в еврогейска европа.

И ако всичко това трябваше да е нормално, то щеше да е нормално, и хората щяха да се възпроизвеждат като достатъчно немалка част от животинския вид, който има възможност да си променя пола за да се продължи биологическия вид, както и който съвместява в себе си и мъжки и женски функции, отново с оглед да оцелее биологическия вид. Щом едните хора се раждат жени, другите мъже, така трябва да е. Точка. Или ако някой счита че не трябва да е така, ами чудесно, нека си изповядва неговите виждания, без да има право да осиновява деца и да се оножда на центъра на Сердика (и навсякъде другаде). Същата Сердика, която едва не става столица на империята, вместо Константинопол. Защото така или иначе император Константин е обмислял и това.

Против съм и всякаква паплач, финансирана от НПО-та и ИПИ-та на Сорос и америка за България (нарочно е с малка буква). С които е пълно. Целият Интернет гъмжи с мнения и статии (вкючително в Дневник, как ли не се учудвам), чиито автори в рамките на 5 мин се проследяват до Отворено общество, ИПИ, МИНДИЛ, америка за България и още стотици хиляди неправителствени хранилки от името на страна, която е по-млада от повечето къщи на бабите ви по селата!

Против съм масовото оскотяване и оглупяване на народа ни, който все още счита като дата за първата си държава 681 година, и който продължава да вярва на лъжата, наречена славяни… Народа ни, който обезверен и манипулиран, и оглупял, хваща европейските пътища да мие чинии и слугува, на държави които са били част от канския ни хаганат, векове преди да се появят в сегашния си вид. Против съм продажниците, които се нареждат на хранилка на организациите, щедро даващи грантове за унищожаването ни като народ и държава. Какво ще ги правите тия пари бе? Ще си купите кола и къща, ще ходите на почивка в Гърция. И кво? Утре на 70г къде ще ги дянете тия грантове? А какво правим с кармата? Как ще изчиствате това и колко време ще го чистите?

БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО

Много векове и много народи са се опитвали да ни заличат. Винаги сме се изправяли. И въпреки че навярно никога не сме били докарвани чак до такова стадо от слепци… пак ще оцелеем. А всички, които не милеят за това да се разкарат час по скоро в която посока им харесва.

БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!

Часът на Земята, ама друг път.

Това е заглавие от Дневник. Някой се възмущава как не правим нищо за Земята, а именно да държим 1 час изключено осветлението… Да си призная от години не участвам в тази инициатива, затова пък също от години цялото осветление в къщи е LED, което сумарно по него вечерно време гори около между 24 и 30 вата, според това дали свети коридора. Не е малък принос като цяло. А и като цяло тази кампания е изключително лицемерна.

Нещо, което няма да видите по новините

Медията… едно от основните оръжия на пропагандата.
Днес в Интернет медиите (че не гледам телевиция вече навярно 8 години) никъде няма за събитията във Франкфурт. Няма как и да има. Хората се бунтуват и палят града си, заради 1 милиард долара. Всъщност би трябвало да са 1.2 милиарда долара, които са похарчени за седалището на ЕЦБ.

http://www.razkritia.com/440307/франкфурт-гори-10-000-въстанаха-заради-зар/

Тук разбира се протестират десетина пенсионера и то за заробващ заем от 16 милиарда.

Мила ми Българио, готови сме вече.

Креатив Център (развръзката)

След още няколко седмици, още две пращания на компютъра ми до Креатив Център, активното съдействие на Христо Нейков и Нели Попова, най-после компютъра ми е отново при мен. Диска е сменен. И всичко работи нормално поне засега.
Доколкото нещата приключиха както трябва да приключат все още съм със смесени чувства дали трябва да си купувам вече продуктите на Apple от България. Иначе по отношение на Креатив Център мога да кажа, че хората са сериозни и си обслужват в крайна сметка гаранционните ангажименти. За което благодаря.