затвори× Обадете се +359 (888) 63 00 55

Съживяването на една мечта

Тази година реших отново да свиря. Няма конкретнап причина, просто една сутрин се събудих с мисълта, че отново имам нужда да свиря. Но понеже не бях пипал китарата навярно 15г, то имаше нужда от сериозна профилактика. Колкото и да е читава (един от добрите модели на Charvel), то единственото нещо, което не е топ в нея беше тремолото. Навярно да не си подяждат пазара на Jakson. И въпреки, че вече имам Ibanez, който е и доста по-висок клас, изпитвам изключителна носталгия към тази китара, защото с нея открих музиката, и защото ми е от баща ми, който го няма вече малко повече от година.

И така с помощта на приятел, който има профил в ebay с достатъчно история (благодаря AF), и с помощта на следните двама човека, ремонта на китарата е вече факт и с голямо удоволствие ще се опознаем наново.

Оригиналното тремоло го взех от следните хора, които бяха изключително отзивчиви да дадат консултация и да поемат обещание ако оригиналното тремоло (което навярно струва почти колкото самата китара) не пасне, да го приеме обратно и възстанови изцяло парите:

Gareth от Advanced Guitar Center
http://www.advancedguitarcentre.co.uk
http://stores.ebay.co.uk/Advanced-Guitar-Centre
Thank you, Gareth!

Лютиера, който свърши всичко останало:

Боян Матев
http://matevguitars.com
Благодаря ти, Бояне!

(още…)

Музикално

Свирим… отново. От 14 април.
След около 15 годишна пауза. Странното е, че не се забравя толкова, колкото си представях. Дори напротив, след толкова години музиката се усеща иначе.

Един от най-добрите методи за релакс..

Nightwish – Imaginaerum

Ето че излезе и новия албум на Nightwish. Днес съвсем случайно погледнах и видях, че е наличен по торентите. Въпреки това трябва да добавя оригиналния диск към останалите в колекцията. Албумът е доста интересен и не съвсем типичен.

Например не бих познал, че Анете може да пее джаз толкова добре. Както и че могат да звучат по точно този начин. Доста са дръпнали музикално от предния албум, който също беше супер. Нищо че ми отне немалко време да свикна с вокалите, след десетина години слушане на Таря.

Албума отива към колата утре сутринта…

Above and Beyond

Много много харесвам Above and Beyond.
Обикновено пиша и възхвалявам Armin, но тези дни като се абонирах за подкаста на Above and Beyond в iTunes, и след като изтрих поредните няколко ASOT-а на Armin, се замислих че почти не съм писал за пичовете. А много ги харесвам. Да, Armin има по-брутални хитове, но седмичните миксове ако гледаме – повечето ASOTs напоследък не ми допадат като цяло, докато почти всички TATW много ми харесват. Ето и преди малко се изтегли самичък #331 Trance Around The World with Above & Beyond, Episode 331 / Guest mix: Jerome Isma-Ae. Другите подкасти, за който съм абониран са Marcey – Behind The Lyrics, и Pedro Del Mar – Mellomania Deluxe.

Тази година пропуснахме снимането на Фолк фестивала, т.е. едно от двете улични дефилета през годината. Ще се опитам да се включа в следващото при закриването, но не се знае съвсем, че едното детенце болно. А и утре се очертава дълъг мецански ден. :D

Benjamin Zander

Попаднах на много интересно видео

Бенджамин Зандер за музиката и страстта
http://www.ted.com/talks/benjamin_zander_on_music_and_passion.html

И това в много особен момент, когато мисля по идеята за едно културно сдружение. Което вече си има име, и част от стратегията. Зандер ми напомни шоуто, което прави Стив Джобс.