затвори× Обадете се +359 (888) 63 00 55

Почти 10г по-късно

Почти 10 години по-късно (стартирах тоя сайт Октомври 2003г.) съм в период на размисъл за неговия смисъл. Досега винаги е бил да си пиша разни неща, да си отбелязвам събития и сайтове, които после лесно да откривам, както и да обменям мисли с мои приятели и познати. Със съжаление признавам, че често съм внимавал какво казвам и как го казвам (т.е. С мисълта да не се обиди някой). Сайта ми никога не е целял да е известен нито някакъв супер авторитарен, това е и една от причините поради която рядко коментирам чужди блогове, въпреки че харесвам доста и чета доста.

Та да се върнем към първата мисъл, мисля да почна да пиша повече по обществени теми с привкус на това колко неща са минавали покрай нас през годините, без да ги забелязваме. Аз не харесвам политиката и никога не бих се занимавал с политика, нито бих лобирал за конкретна политическа формация. Т.е. ако започна да бълвам такива теми, ще е от позицията на вечния хейтър, а не като прокламатор на конкретна формация.

Искате промяна?

Няма да стане с нов изборен кодекс, нито с нови избори. Нито ще стане с исканията, която са в момента. Камо ли с наредени Харти 2013 и други документи, изготвяни от родните think-tanks и известни Еврейски/Арменски и всякакви други родове и интелектуални петиции.

Най-добрата отправна точка е:

Никой, който някога е работил или сътрудничел в службите, завършил си е образованието по линия на службите, или негови роднини някога са работили или работят в службите да няма право да заема ръководна административна длъжност. Максимум оперативен служител. Никакви депутати, комисии, министър, зам. министър, кмет, зам. кмет, главен секретар и т.н.

Изхвърляме на първо място всички, свързани с партията-майка и ДС, веднага!
Всичко друго е манипулация и запазване на статутквото за да седне следващия изпълнител.

Честит празник, Българи!

В началото бе словото и словото бе у Бога, и Бог бе словото

Малко е жалко в информационната ера колко малко хора четат. При положение, че навярно повече от половината население на планетата е неграмотно. Честит празник, приятели, без четмо и писмо не сме хора.

host.bg – лошо качество и лоша поддръжка/мениджмънт?

Всъщност изглежда дори далеко от най-добрите компании.
Което е супер жалко, понеже за 7 години клиент винаги съм бил доволен. Тази година започва зле с отношенията ми с тях и тоталната загуба на професионализъм от тяхна страна. Бизнеса бил в криза. Колко да е в криза? Минавам през втора хостинг компания, която след няколко години тотално занемарява начина си на работа.

Впечатление от последния месец – ръчен бекъп, който изяжда всички ресурси на техен сървър и липсата на проект всяка нощ между 00 и 04 часа. Спиране на проект без оказване на каквато и да е техническа помощ или предлагането на такава. Неотговаряне на потребителски тикет. Отговаряне с забавяне около час. Разговор с мениждърския отдел (човека дори не се представи) и липса на отговор дотук вече втори час.

Така де, препоръчвам да не се спирате на http://www.host.bg за хостинг на сериозни проекти.

Преди да измигрирам всичко на някой от немските VPS доставчици, някакви идеи за читав хостинг на малки до средни проекти? ICN.bg последната година ми правят много добро впечатление дотук. Други?

Коледно

Щастлива коледа, приятели. И хора, които не познавам, но се отбивате понякога. Много здраве и късмет, както и повече доброта и положителна нагласа.

Отминаващата година беше една от най-интересните години, които съм имал. Имаше тежки моменти, имаше и страхотни моменти, много предизвикатества, трудности, успехи, срещнах уникални хора, каквито човек може да срещне супер рядко. Прочетох много книги, средно съм чел по 4 книги месечно. Догодина ще прочета повече. И ще постигна повече, и ще срещна още уникални хора, готов съм за следващите предизвикателства. Дайте повече.

Сигурен съм, че 2013 ще е още по-страхотна година!

А блога започнал десетата си година..

Castrol Magnatec 10w40

Никога не съм пестил от масло. Или пък от консумативи, или резервни части.

От година и нещо карам колата с двигателно масло Castrol Magnatec 10w40, което не е евтино, нито пък некачествено. Съвсем принципно казано. Първата година колата си вървеше и звучеше страхотно, и се чувстваше страхотно.

При последната смяна преди месец обаче ударих на камък – масло купено от официален представител на Castrol, директно от склада, в пластмасови кутии произведени по стикер същата година, се оказа некачествено. След пробег от хиляда и петстотин километра се разтракаха повдигачите. Знам че има ментета на повечето скъпи масла, но не мога да повярвам, че официален представител може да продава такова (или да внася такова).

Вчера сложих френско масло Yacco и колата моментално спря тракането. Чувства се страхотно и няма нищо общо с начина, по който се чувстваше с Castrol-а. Малко ме е яд, че не записах видео каква водица изтече след почти две хиляди километра от масло за 135 лева.

Повече няма да погледна Castrol. Никога.
Дето се вика – за бога братя, не купувайте!