затвори× Обадете се +359 (888) 63 00 55

photoshop cs2

вчера го инсталирах.
прехвърлих си и всички плъгини в него. първи впечатления – малко е по-тежък, но е убийствен. просто нямам думи колко ме кефи. новия роу конвертор и пикт бриджа са направо върха. струва си човек дори за любителски снимки да ползва роу формата. то и без това дисковете и празните позложки са доста евтинички вече, човек може да прежали 3-4 пъти по-големи снимки да съхранява.

..

забелязал съм от преди.. винаги съм се замислял какво заглавие да сложа като започвам да логвам нещо. предполагам се дължи на това, че обикновено се сещам (или съм в нагласа) да апиша през даден интервал от време и пиша за много работи. импровизирам. а така е трудно да се слага заглавие, освен ако не е „ежедневие“. а неможе всеки път да е ежедневие. по същата логика засега имам само категория неподредено. по едно време дори сайта ми се казваше така. обичам неподредеността по принцип. хаотиността. това значи по-скоро нещо, което не е мислено и премислено преди да бъде казано. това е добре, уж.

слушам си отново миксове на armin van buuren и paul oakenfold и се опитвам да си отметна задачите за утре. днес така и не ми остана време да сканирам двете статии от „24часа“ и „черноморие“ за изложбата. пък и не ми се занимаваше да търся начин да ги ресайзвам без фотошоп в офиса. може би утре. макар че. все тая. а иначе, обмислям да си сменя отново сайта. с нещо по-класическо и пак флашовско. както и да изхвърля част от снимките от галерията си. предимно тия от миналата година. ще трябва да си направя малко по добра селекция, с възможно най-малко слаби кадри.

след десетина дни ми идва другия (надявам се последния) филтър за фотоапарата. и ще направя малко серии в инфрачервения спектър. нещо такова.

днес минавайки покрай един магазин забелязах, че никон са свалили цената на Д70 тяло доста драстично. сега (един ден преди официалното обявяване на двата и нови модела -Д70с и Д50) тялото струва 1750 лева с ддс и българска гаранция. това ще рече -100 лева в софия с връзки. ако ти падне и ддс-то остава няква съпур сносна цена. мисля си, че дори с навлизането на новите модели би трябвало да падне още стотина левчета. а също така Д50 да се опита да заеме ниската ниша. предполагам с цена около 1300 лева или 1400 с ддс. нещо такова. (кога ли канон ще се научат да правят бизнес…дето се вика това си се очакваше. сега или се нагаждаш по пазара или лапаш мухи).

след някой друг месец може пък да не е никак лоша идея човек да си вземе дслш

изложба „видяно“

Изложбата мина страхотно.

Ама съвсем по ред. Още от сутринта подредихме нещата. Доста преди от медиите да дойдат, вече бяхме и подравнили фотографиите. Измислихме си импровизирайки много интересна система за закрепване и подравняване (това с патентите е пълна глупост, какво да взема да я патентовам сега ли? и после само да живея от обикаляне на изложби.. бля).

Вечерта към 17.30 вече бяхме наредили и масите, както и проектора за стената. Където се оказа, че си има готово автоматично платно, на което чудесно се проектираше презентацията в метър на метър и половина.

Времето напредваше и наближаваше часът на откриването.
Тъкмо си мислех нещо от рода на „а може ли да не дойде никой, или да дойдат 3-4 човека и това е?“ Не че нямаше да бъде очаквано, все пак не сме известни имена в тия среди, пък и се занимаваме прекалено от скоро с фотография.

Малко преди 18 часа взеха да се изсипват хора. Включително някои доста известни имена във фотографията. На откриването Любомир Бенковски от „24 часа“ произнесе страхотна реч. И гостите започнаха да гледат изложбата. Страхотно стана. Всички много харесаха и презентацията. Доста от по-известните имена, пък и другите гости много харесаха нещата. Всички отзиви бяха строго положителни. Много се накефихме.

Някъде към 19 часа хората взеха да си отиват. Ние си тръгнахме близо 19.30 след като поприбрахме и пооправихме залата… готова и за следващия ден.

Слайд шоу за изложбата, което се прожектираше:
http://belfo.photo-forum.net/boni/seen.zip

Снимки от откриването:
http://g.cult.bg/seen/exhibit/seen1.jpg
http://g.cult.bg/seen/exhibit/seen2.jpg
http://g.cult.bg/seen/exhibit/seen3.jpg
http://g.cult.bg/seen/exhibit/seen4.jpg

подготовка изложба

днес с Пламен подготвихме вече всички снимки за изложбата. започнахме още към 9.30 и приключихме някъде към 15 часа. накрая толкова се бяхме автоматизирали при сглобяването, че по едно време се замисляхме че не е зле идеята да направим фирма за рамкиране!

качих малко кадри от крайния вариант. станаха мисля доста прилично. но друго ще изглежда като ги наредим в четвъртък до обяд. само да измислим някакъв вариант за закачане. остава също така тази нощ да поработя върху слайд-шоуто, което трябва да е готово до вторник за да го предадем на фирмата, която ще отговаря за прожектиране на презентацията.