затвори× Обадете се +359 (888) 63 00 55

photolog:folderblog

адски ме кефи това малко фотологче! само 34кб, обаче красиво и функционално. инсталирах си новата версия, въпреки че е още бета и някои неща, като исндикиране и exif четене все още не са донаправени. и въпреки, че ми избяга дизайна му. преди беше абсолютно същия като на блога ми. сега вече е различен. но ме кефи повече.

http://www.ambientdefocus.com/photolog/

мисля и снимките ми за известно време да минават през там. временно (колко време ще видим) няма да качвам по фото-сайтове, защото големите фото-общества са извратена история братче. та така. временно ще си качвам на фото-журнала преди да станат повече снимки за да ги кача на фото-сайта си. на журнала ще качвам още и снимки, които си харесвам но не са за основния фото-сайт.

фото-журнала ми вече не е лицензиран под creative commons, а е всички права запазени. май трябва да драсна мейл на йовко да го махне като линк от open-culture.

залез

днес имаше най-красивия залез за последните може би 8 месеца във варна. пропуснах го. видях че небето е огнено червено цялото чак като вървях към колата. нямаше и време да сляза до морето за да го снимам. но му се насладих набързо. под него забързания град вървеше по своето ежедневие. коли. хора, щъкащи насам-натам като пчелички. край на работния ден. време е за малко релакс в къщи.

преди няколко месеца пропуснах същия красив залез на 200 метра от казашко, канала и мостчетата с лодките. служебната кола се прецака на крайезерния път. гледах залеза отстрани с апарат на задната седалка и невъзможността да го усета как се отразява във водата. докато покрай мен прелитаха забързани коли и камиони по пътя си.

не съм снимал залез отдавна, но чакам следващият огнен залез.

зимничко

зимата напира вече с пълна сила. макар че все още не е заваляло сняг във варна. разбира се не броя преди няколко дник, когато препръска малко сняг. зимата във варна не е от най-леките заради вятъра. може да е около нулата обаче като задуха вятър става страшно. добре че обикновено не е много дълга. и е свързана с празници и 1-2 седмици почивка около нова година. а така ми се снима тия дни обаче все не пасва откъм време предимно. иначе продължавам да мъкна мини раничката с фотоапарата и 2-3 обектива с мен.

мислех днес да си ъпдейтвам сайта с галерията, но правих малко корекции по един сайт и ето станало близо един часа. ужасно ми е уморено и ми се спи като на куче. май ще остане за утре. малко ъпдейт на сайта (май последния месец не съм качил нищо, всичко стои на фото-форума като един вид темп галерия), както и малко фотки за фото-журнала. и той скоро не е виждал нови неща.

днес си мислех за още нещо (ох, нещо ми става от миксовете на армин ван буурен. цяла седмица въртя само това). така и не си намерих моето! си име в интернет. нямам си домейн. мдам. винаги съм имал. по няколко, но никой така и не ми е моят. трябва да е свързан с това, което ще има на него – фотографията ми, предимно. трябва да отговаря донякъде на това какво съм аз, и какво харесвам или пък не харесвам. сложна задача. и разбира се не трябва да е зает. но пък не бързам. когато намеря моят си домейн ще знам че това е той и ще си го купя. предишните ги оставих да им изтече срока без да ги доплащам. защо да държа нещо, което не ползвам? или не ми пасва.

slideshow -extended

my first autumn -ext [23.1mb]

десетина нови снимки. друга музика. май като гледам досега клоня все към ения. и първото ми слайд-шоу и това (което е четвърто мисля) са с музика на ения. иначе днес вече вали. в края на седмицата го дават сняг. а това за варна значи само едно – край на есента. то и без това астрономически си му беше време. но следващата седмица я има някое останало листо по дърветата, я не. ще караме на черно-бяла зимна серия май.

slideshow

my first autumn [17.5mb]

(първа есен, защото това е първата есен, която снимам. като си купих апарат март 2003 и дойде есента не разбирах достатъчно за да й обърна внимание. като поснимах годинка и що годе започнах да виждам кадрите … просто 2004-та нямаше есен. направо дойде зимата във варна. те така. това ми е кажи-речи първата есен, която снимам. фотките не претендират за арт, по-скоро са съвсем обикновен поглед върху есента.)

есен

най-любимия ми сезон е есента. защото във варна есента е особено красива и спокойна. и лишена от досадни летовници и навалици по улиците и морската градина. обаче тази есен я чувствам по-различна. направо все едно ми е първата есен. преди година и половина като си купих апарата (на първи март) не можах да снимам есен. не разбирах достатъчно. все още нямах визия. след като поснимах година вече бях готов за моята първа есен! така де, през обектива. но.. нямаше есен. никаква. направо почна зимата. това ми е все едно първата есен пред обектива. радвам й се като малко дете и снимам листенца, клончета, дървета. сигурно не е никак профи. по-скоро мязат на любителски снимки, но нали най-важното е удоволствието. а аз адски се кефя.

дори работя по мъничко слайд-шоу с есенни фотки. имам малко над двадесет кадъра, незнам още колко ще е. може би до седмица ще го завърша.