затвори× Обадете се +359 (888) 63 00 55

lost

сериала съвсем сериозно се намести в графика ми за четвъртък. сряда го излъчват по щатските канали и четвъртък сутринта българско време вече е на арена. субтитрите се появяват към четвъртък вечерта. тъкмо човек да се върне от работа, да хапне и филма се изтеглил, субтитрите са се появили и са качени. егати зарибяващия сериал. дано само не го разводнят. гледам вече и доста сайтове са се появили с опити да се разгадаят загадките на филма, както и с интересни моменти от сериите, които са останали незабелязани.

информация за електромагнетизма и теория как може би е свързан със сериала (абе тия хора няма ли да се научат да слагат линкове като превеждат така материали от друго място?)

огиринала – линк
превод на български – линк

след първоначалното ровичкане из гугъл наистина има капка истина в предположенията. явно наистина режисьорите са потърсили този тънък момент, непознат много на хората и са изградили интересна фабула около това. на нас ни остава да чакаме четвъртъците за да гледаме какво са сътворили в новия епизод… та такъв сателит съществува (линк1, линк2) и на форумите на сериала се е заформила дискусия гледам по темата (линк). ето и още два интересни линка, които изглежда са свързани с фабулата на сериала – линк1, линк2. мисля тея дни ако имам малко свободно време да поровичкам в тази насока от любопитство. смятай ако бяха направили един филм 2 часа, 2 часа и нещо. направо щеше да изкърти. колкото и да ми харесваха сериите на x-files, игралния вариант ме изкефи в пъти повече.

(още…)

безсъние и доро

чаша черно (така викахме с един приятел преди на кафето… да пием по едно черно?..), натурален сок от портокал, своге фин натурален шоколад и доро… и съм готов за още една нощ безсъние. с вчерашната стават два броя. стоя до към 2-3 часа да проверявам малкия дали не вдига над 39 градуса температура. иначе се чувствам странно добре за спал само 2 часа през нощта.

днес преоткрих удоволствието от слушането на doro pesch. преди години имах доста нейни касети, които изхвърлих поради несъвместимостта им вече… просто няма къде да ги слушам. а и повечето бяха слепнали след над 5 години вярна служба. толкова хубави неща имах, че вече доста години с какви ли не p2p начини продължавам да си набавям нещата, които ми харесваха и трябва да си имам.

(още…)

delerium

вчера гледах brakedown palace. много хубав и истински филм. и наистина се сетих откъде се запалих по delerium. въпреки че от irc годините познавам един върл техен маниак и доста се опитваше да ме запали. в последствие и аз много ги харесвам, но всичко тръгна от този филм (за да свърши сега да имам всичко тяхно излизало някога, плюс оригинален диск на химера… най-любимият ми албум).. във филма на две места пускат откъси от delerium – silence (в същност мисля че това е nice mix версията), и направо преживях все едно за първи път грабването…. помня тогава направо изтръпнах. и чаках с нетърпение да свърши филма за да видя във финалните надписи изпълнителите и песните.. и да имам! тази песен.

обаче не успях.. от телевизията решиха да пуснат финалните надписи на по-бързичка скорост да пестят тв време.. в смисъл защо да не вместят реклами в тия секунди. като се има предвид цената на минута рекламно време когато всички са пред телевизорите.. после разбира се рових в гугъл. сравнително бързо открих кои песни се включват към филма. търсих ги една по една, докато стигна до предпоследната в описа.. на delerium.. имат и по-серд неща, но доста от тяхната музика я обичам..

разбира се от вчера въртя delerium…

който се подготвил за зимата – подготвил… май ще познаят синоптиците. явно обаче съм настинал, защото преди малко ходих до болницата и получих една голяма кутия еднограмови хапчета. баси грамажа! ужас. а преди това и аз като примерен шофьор подготвих колата за голямата зима. напръсках и намазах с някакъв силиконов гел всичко възможно гумено по нея като уплътнение. напръсках всички ключалки и пантички. карам с антифриз винаги така че това не се налагаше да го пипам. после в къщи същото нещо с гумените уплътнения на пвц дограмата. а сега. филми, музика и големите хапчета и в къщи… адски мразя да съм настинал…

студове…

очакват се зверски студове и тази година. може би не точно от понеделник, както беше първоначалната прогноза, но вторник и сряда ще пазим печките. с комп в ръка и шипнделче с филми… за да сме в унисон на предстоящите студове смених хедърчето на блога със снежна картинка.. от миналата година, когято февруари месец хвана голямата зима с -15 градуса студове. беше и зверски красиво. ходих пеша до морска гара да снимам.. всичко беше замръзнало. беше наистина като приказка. ако тази година стане така купувам няколко ленти и ще снимам с лентовия еос без да се тревожа по никакъв начин дали може да позамръзне.

прогнозата на weatherbug поне към момента е

Monday
More clouds than sun. Cold, Very windy. Temperature of -8°C. Winds 59km N. Humidity will be 63% with a dewpoint of -14° and comfort level of -20°C. There is a 10% chance of precipitation.
High: -8°C Low: -14°C

Tuesday
More sun than clouds. Cold, Gusty. Temperature of -10°C. Winds 48km N. Humidity will be 60% with a dewpoint of -17° and comfort level of -21°C. There is a 0% chance of precipitation.
High: -10°C Low: -14°C

Wednesday
Sunny. Cold, Breezy. Temperature of -6°C. Winds 32km NNW. Humidity will be 55% with a dewpoint of -14° and comfort level of -14°C. There is a 0% chance of precipitation.
High: -6°C Low: -12°C

хм, странно променили са я малко. предния ден даваше -18 за сряда е четвъртък. дали пък най-студеният фронт от русия няма да ни подмине? понеже -10тина градуса ако не духа вятър (за съжаление това си е голяма рядкост за варна…) си е съвсем поносимо..
дали да не замъкна шише ракия в колата? както препоръча бат бойко…

обикновено..

много ме кефи проф.вучков. винаги гледам с удоволствие „господари на ефира“ и се смея на глас. съжалявам че нямам кабелна единствено заради нешънъл джиографик, както и заради това че немога да гледам „скат“ и великият и неповторим професор. направо е уникален. ако се съберат всичките му бисери може би ще удари в земята батето… или поне ще го конкурира доста добре.. някъде дали няма divx с избрано от проф.вучков?

„crash“ продължава да ме стиска здраво за гърлото. и продължавам да слушам музиката към филма. дори днес имах много странна фото-сесия на плажа. от която излязоха предимно такива кадри. беше хубаво и пусто до морето. без грам човек… дори и стъпки много не се виждаха. взех си обратно и инфрачервения филтър на хоя, който за съжаление бях продал като купувах новия апарат. но сега е времето да си го взема пак.. мисля, че инфраред фотографията със дслр трябва! да е по-различна, отколкото с компактен апарат… някъде дори ми се намираше едно документче как се прави лека обработка (не беше никак лека между другото) за да се получи почти цветна фотография в инфра-червеният спектър.. но! най-добре би било пролетта. сега просто няма листа.

crash (2004)

гледах crash вчера… много ме докосна. много много хубав филм. мога да напиша поне няколко страници как съм го усетил и какво впечатление ми е направил, но няма да е същото като да го гледа човек…

Толкова много ни липсва близост…
че се сблъскваме помежду си,
само и само, за да почувстваме нещо…

музиката към филма е на mark isham и също много грабва…