затвори× Обадете се +359 (888) 63 00 55

канонски неволи с пан-сервиз .2

продължават неволите с канон и скапания им сервиз. сдървах се по телефона с диян хараламбиев, който отговаря за продажбите на техномаркет (или нещо подобно). обясних му ситуацията и обеща да съдейства. хайде препратих и на него преписката.

From: „George Ivanov“ < givanov -- gmail.com >
To: < dian.haralambiev -- technomarket.bg >
Cc: < george -- gs-impex.com> < drazhkovlawoffice -- lex.bg >
Sent: Tuesday, June 27, 2006 10:31 AM
Subject: Fw: Гаранционно обслужване на Канон ЕОС 300д [ OUR REF #321004 ]

Здравейте,

във връзка с телефонен разговор от тази сутрин ви препращам като прикачено съдържание първия мейл до сервиза, който според гаранционната карта обслужва рекламациите на тези продукти на Канон, както и като препратено съдържание вчерашния мейл съгласуван с юриста ми до Канон България и Пан Сервиз.

Крайно съм огорчен от сервизното обслужване на въпросната марка. Ние също продаваме подобни продукти – корабна и навигационна електроника и подобно обслужване, с такива срокове и без грам писмена преписка както и уведомяване на клиента какво се случва с неговата собственост е меко казано безотговорно.

Наистина предпочитам всичко да се реши бързо и да ми бъде върнат отремонтиран цифровия фотоапарат, вместо да се занимаваме със съдебни искове. Моля за вашето съдействие.

С уважение,

Георги Иванов

след час и нещо ми се обадиха от канон, някой от директорите и обеща че ще се заеме лично и се надява до няколко дни всичко да приключи. да видим. защото наистина вече издивявам!

канонски неволи с пан-сервиз

смених раницата с ловепро класик, доста по голяма и удобна от малкия микро трекър с който карах близо година. последният остана при фобо на продан да видим кога ще замине. с парите от него ще си купя още една карта 1гб от бързите. днес си поръчах и една такава карта и се очаква да пристигне утре. вече спирам защото ще се налага да тегля заем от банката за да връщам заемите които съм зел до момента.

най-кофтито е, че още не ми е готов дизела. жената от канон се покри а тия от сервиза лаконично ми казаха, че немога да говоря с техника им, но частта която е необходима е още на митница (мислех че предната седмица е там, а освобождаването отнема 1-2 часа макс). явно нещо не е наред. говорих с иван дражков и се нави ако се наложи да задвижи дело срещу тях. мисля да добавя и пропуснати ползи. та след кратък размисъл и четене на закона за защита на потребителите написах на канон и на пан сервиз официално писмо, в което ги каня да вземат отношение иначе ще бъда принуден да си търся правата по съдебен начин. разбира се предпочитам тая седмица да ми го върнат и да забравя случката, но ми стиска и да дигна малко пара, както и да пратя официални писма до канон европа, канон япония, комисията по защита на търговията и потребителите, както и да побуча малко в пресата. от тях зависи. просто не издържам вече да се върне апарата, да го продам и да си покрия парите, които взех изневиделица за двайсетачето.

(още…)

паша дере

вчера ходихме на паша дере. нищо общо с това, което беше преди. беше пълно с летуващ народ и палатки. бутилки по плажа и адска мръсотия. жалко. такова красиво и запазено местенце беше. иначе установих че вече не ме бива в пейзажите. погледа ми търси все детайлите и дефокуса, но пък добре ми дойдоха 2 часа до брега на морето. повече няма да стъпя там обаче.

по някое време ще си пусна пак и трите сайта. може би това ще стане като се върна от отпуската, която мисля да прекарам във велинград. 10 дни в балкана ще ми дойдат супъ. сещам се как отидах на почивка в априлци точно като взех първия дслр. ох как си отснимах на цветенца и зеленичко. а и първи стъпки с твърдите м42 стъкла. тоя път имам и повече пространство за снимките, остава да има и повече интересни неща. че напоследък снимам доста малко. поотесня ми варната.

olympus l1

днес поснимах малко преди работа, че последните седмици почти не бях снимал. като изключим дето ходихме с бенковски малко до морска гара, ама нямаше почти нищо интересно. их как се прецаках тая година без винетка. ама нямаше никакви излишни пари в началото на годината, а сега направо ми се свиди да купувам годишна винетка за няма и половин година.

иначе говорихме с жорката да отидем да поснимаме може би съботата. май ще взема служебната лада нива и ако не излезе нищо интересно поне ще се поразходим оттатъка канала или примерно до паша дере. така де и разходката идва прекрасно. една от добрите страни на хобито фотография – в търсене на негово величество кадъра човек се разхожда и си почива. тази година май не съм ходил но флотски арсенал където е защитеното местенце и е относително чисто, рядко посещавано и доста тихо. не съм ходил скоро и на побити камъни, както и до паша дере. а имам страхотни спомени от паша дере – преди да нарежат авариралия кораб. ех славни времена с първия фотощрак. покрай това помня как едни от първите ми снимки, които бяха досущ като един от гурутата на този тип фотография – денис о`хара. та връщам се от паша дере, и имаше наистина красиви снимки, обработвам ги лекичко, правя им лека рамка, слагам един мазен надпис и ги качвам на култа. и някой ужасно ме заяде за надписа – всичко било наред щом надписа бил такъв претенциозен. лошо ли е човек да си харесва работите? а ония бяха едни от първите ми добри снимки, и още като ги гледам ги бива!

(още…)

delerium

уж не е петък ааа пак е интересно на форума и има нови неща за златният фонд, като това например.

тия два дни се скъса да вали и да гърми. а така ми се снима. мисля утре вечерта да пощракам след работа. ама да видим. че тая нощ имам да поработя малко.

изнамерих няколко клипа на делериум и си ги гледам с върховно удоволствие. най ме грабнаха миксовете на песните – underwater, innocente и after all. последният клип е ултра фотографски. почти през цялото време паузата ти дава перфектни фотографски кадри като композиция, цветове и дефокус. разбира се и модел. жесток клип. някой не знае ли модел, който прилича на jael lunik? останалото ще успея да го подредя и да направя точните портрети, и без това дефокуса е като излязал от такумарина.

канон еос 20д

имам си канонче. 20д. в ултра запазено състояние и според брояча на около 13 хиляди кадъра, или както беше дизела на подобни кадри. иначе са два напълно несравними апарати. ама затова след малко. първо за перипетиите около апарата.

значи отивам сутринта до офиса, след почти безсънна нощ. говоря на шефа че ми трябват пари ужасно спешно. човека бързо се нави. иии отиваме в банката към 9 часа (антон имаше среща с продавача около 10 пред шератон), понечваме да теглим пари…. обачееее. в банката все още нямали курс продава за еврото?! що за тъпотия, след като последните 7 месеца никога не са ни купували евротата на нещо по-различно от 1.952. и курса щялда пристигне към 9.45. което разбира се не ме устройва. тичам до райфайзен и питам мога ли да внеса направо евро по левова сметка. можело. връщам се пак в експресбанк, теглим евро, тичам обратно в райфайзен. изненада. парите неможело да се появят преди 11.30 защото това била картова сметка а там борика ги разнасяли когато им падне. но в никакъв случай за 10 минути. гадно. звъня на антон и на иво. обяснявам. моля иво да се видят към 12 след като му свърши мероприятието в шератон. навива се. антон също.

(още…)