затвори× Обадете се +359 (888) 63 00 55

музикално

последните два дни съм на вълна andré tanneberger, по-известен като atb (благодаря христо). определено има много готин стил и доста приятни и позволяващи човек да прави и други дейности миксове. мислех днес да понапълня мп3 плейъра с няколко албума, но оставих за утре. днес така не ми стигна времето за нищо. и ето пак ще се поработи до късно. няколко линка за andré:
andré tanneberger home
andré tanneberger fan site
andré tanneberger at wikipedia

днес гледам са ми върнали най-после рейтинга от гугъл (някак кофти ми звучи ранг). значи местенето преди пет месеца (кога минаха пет месеца… не е истина…) е успешно. важното в случая е, че някои неща най-вече по отношение на фотографията биха могли да са от полза на някой при използване на търсачките.

но това все още продължава да си е моето лично пространство. което не претендира и няма за цел да е интересно. рейтингово. бълващо линкове и постове дори, когато не ми се пише. продължава да няма ограничения какво ще си логна. продължава да приютява хубави и лоши моменти. мисли и загатнати (премълчани) неща по отношение на ежедневието ми, филми, музика, фотография, и каквото още падне. и за сега няма идеи да си променя идеологията.

wp 2.1

ъпгрейднах към последната версия, мина лесно, за няколко минути (колкото да бекъпна, да кача новите файлове и да изпълня ъпгрейд скрипта). всичко си работи поне от това което виждам. не работи само wordcount-а, ама той не си работеше и преди ъпгрейда. първи поглед – чудничко е. авоматичния запис ме кефи. кефи ме много и възможността за статична начална страница. не ме кефи вероятността да го напълнят с всяка следваща версия с каквото им падне. дано да не стане така.

вънка е кучи студ. не познаха само за снега (поне към момента). за съжаление познаха за температурите. предвидливо закарах колата да й мажат гумените уплътнения, и да я измият хубаво вътре и вън, плюс намазване на таблото с някакъв препарат, ухаещ на горски цветя. че се сещам една зима беше валял лек дъжд и сутринта беше замръзнал, и не можах да си отворя нито една врата на колата. беше много подлярски номер. само дето вече го знам този номер, и не минава. :D

зима

от тая вечер щяла да идва зимата (не че не й е време отдавна). ми добре, да идва. може би по-малко ще ми е кофти, че нямам време тия дни да поснимам нормално. имам да избутвам малко важни задачки, че имам планове да си направя живота по-интересен следващите седмици. пък и все още не съм тествал зимните гуми в подходящи условия. иначе не харесвам зимата, когато трябва да съм извън къщи. но няма начин просто. все още не командваме сезоните.

хубаво е събота и неделя да не си на работа, и да си четеш книга на топло. ходих и до техномаркета да гледам телевизори. почти нищо не ме грабна. само едно самсунгче се открояваше но определено ще поизчакам до края на годината за ново тв, хем може още малко да се вдигне летвата до тогава. попитах един от мениджърите защо всички телевизори дават такава мътна и безцветна картина (дори най-скъпите)? било защото били претенциозни към сигнала. добре, а защо тогава им пускат лош сигнал? нали трябва да ги продават?

фото-маниакално

един абсолютен фото-маниак. много ме изкефи техниката, която си е набавил. харесаха ми и нощните му снимки. за телата и обективите просто ми изтекоха лигите… същото беше усещането като гледах щанд на лайка на една витрина в хамбург. на няколко сантиметра от теб лайка м6 и ноктилукс педесет на едно…

блогско

каталясал ми е плъгина за преброяване на думите в темите, и думите в коментарите. някой ако има решение на въпроса бих му се зарадвал. в предишния b2 един приятел ми беше написал функцийка, така че ако искам да си направя брояч …. дни до… или … дни от…, пишех в темплейта си в php include – daysto, датата, или daysfrom, датата. и блога си го смяташе на всяко зареждане. и на това много бих се зарадвал.

d

отскочих до буквите да си набавя книги. обръщат ти внимание и е приятно да пазаруваш от там. че и вече ме познават. набавих си още малко книги за четене. жалко, че не могат да ми доставят на този етап и малко поезия, която искам да си купя. ако не успеят след седмица-две ще си я поръчам по интернет.