затвори× Обадете се +359 (888) 63 00 55

ломография

какво му трябваше на жоро да ми пуска мухата за снимане с подобно антично нещо, като смена 2, но ето че спретнахме седмица на ломографията (въпреки, че останалите още не са се отчели с кадри). това, това и това са снимани точно със смената и са кажи-речи единствените неща, които ми допадат от цялата лента. странното е, че повечето са се експонирали относително добре. но според антон, това ги прави доста далече като идея и изпълнение от истинската ломография, където кадрите са бързи без да мислиш, често размазани и абстрактни едва ли не. не мога аз така без да се замисля какво правя, явно си иска ломо лц модел, където има само едно копче. обаче явно не е за мен и смената отива директно в шкафа. направо се изклизмих много яко в опити да снимам с тоя дребосък.

canon eos 1

преди седмица мернах една обява за канон еос 1 про филмово тяло и бая преглъщах по него. обаче нали народа е алчен за цифраци и за мегапиксели, обявата стоя няколко дни заплашително намалявайки цената си. и накрая не издържах и го грабнах – филмово еос 1 тяло на канон на цената на hp цифрово сапунерче. не знам колко е струвал еос-а деведесет и втора година малко преди да излезе еос 1n, обаче сигура не малко. смятай накъде дърпа средния потребител пазара – по-малки апаратчета, повече мегапиксели без оглед на големината на матрицата и шума. не знам и кое би накарало средния любител да си купи про филмово тяло пред супер евтино цифраче, но съм обезпокоен как ще ми се отрази гледането праз сто процентовия визьор и липсата на кроп фактор, при работата с цифровия дслр после :D

дървен олимпус

без майтап. попаднах на тези два линка:

photographyblog.com
photokina-show.com

според които олимпус е трябвало да покаже на изминалата фотокина в кьолн… дървена цифрова камера. интересен аналог към не особено добре вървящата поне засега стратегия на олимпус, и олимпус-лайка по отношение на дслр пазара.

според злите езици на пма шоуто се чакал про дървен модел, изработен с помощта на тази технология на бъдещето :D

след филмовия уикенд

доста ми хареса жан рено, дори пак ми се догледаха пурпурните реки. наистина доста силен филм беше империята на вълците. изгледах го с напрежение и удоволетвореност. особено се изкефих че го гледах на двд, а не като някакъв прекодиран филм. бих го гледал отново. тези дни ще потърся пурпурните реки на двд да си го гледам пак. хареса ми и алатристе, въпреки че имам известни забележки по него. доста ме изкефи и музиката към филма. за съжаление не откривам саундтрака към филма никъде. може би като мине малко време ще се появи. напомня на някои от добрите неща на джипси кингс, и на пиеси ала пако де лусиа.

9500 vs e90

още се чудя и за мобилната нокиа – изключително нормална цена на изплащане за колкото време реша без оскъпяване, или два пъти и половина повече за най-новата, която дори още не е излязла. като цената определено ще надхвърля чисто нов хп преносим компютър с три години гаранция. леко съм почнал да клоня май за девет пет нула нула модела.

филмов уикенд

и без това е прекалено студено да ходи човек навън този уикенд, затова ще се отдам на гледане на филми. след малко ще изгледам godsend. после следва empire of the wolfs, и ако остане време ще се гледа alatriste. но най-вероятно единият ще остане за утре. като гледам иначе няма май вероятност температурите да се променят за неделята, та снимането с жорката из варненските улици все още не е сигурно. ако не става за снимане ще се гледат филми.