затвори× Обадете се +359 (888) 63 00 55

сър боно

голям фен съм на u2 от около 2002 година. днес разбрах, че боно е получил титлата „рицар на британската империя“. понеже самият той е ирландец титлата сър няма да стои официално пред името му, но е страхотно признание за него. една много много ярка личност! и невероятен певец. ех така ми се дослуша u2, сега ще разровя по етажерката какви техни дискове ми се намират за слушане.

sennheiser

сещам се преди като си купувах нова видео карта и поигравах понякога – винаги пусках любимите си игри да видя как се виждат в пълния си блясък. същото се повтаряше със звуковите карти още от далечното аве32. като купувах всяка нова звукова карта първо си пусках любимите неща да ги чуя как звучат. от известно време се каня да сменя аудиджи2-то с нещо от последната серия, но ме спира това, че домашния компютър почти не го ползвам, а на преносимия последния възможен модел е а2. и при това се слуша страхотно музиката на него.

взех си sennheiser слушалки. голяма мания са. нищо общо с това, което съм слушал досега, въпреки че според познати аудиофили слушалките също имали време на разработка като усилвателите, например. някъде около седемдесет часа. сега са на сигурно шест часа слушане. направо ми звучи невъзможно да просвирят още по добре.. в смисъл това да е доловимо от слуха, но ще разберем скоро. чака ме ултра напрегната седмица със стоене до късно почти (ако не и) всяка вечер. добре че утре ще си открадна малко време за снимане, че просто не знам как ще избутам идващата седмица.

в слушалките дъни depeche mode

In your room
Where time stands still
Or moves at your will
Will you let the morning come soon
Or will you leave me lying here
In your favourite darkness
Your favourite half-light
Your favourite consciousness
Your favourite slave

In your room
Where souls disappear
Only you exist here
Will you lead me to your armchair
Or leave me lying here
Your favourite innocence
Your favourite prize
Your favourite smile
Your favourite slave

Im hanging on your words
Living on your breath
Feeling with your skin
Will I always be here

In your room
Your burning eyes
Cause flames to arise
Will you let the fire die down soon
Or will I always be here
Your favourite passion
Your favourite game
Your favourite mirror
Your favourite slave

Im hanging on your words
Living on your breath
Feeling with your skin
Will I always be here

а допреди малко гледах на dvd one night in paris от турнето exciter. там тази песен е убийствено яка! имам много странни спомени от depeche. със самото им споменаване нахлуват остро разни мисли. а си подарих въпросната касета. така ми се искаше да си я бях запазил за спомен…

я да се пооплаквам малко

мразя март мразя март мразя март. мразя колко много работа ми се струпва през март. тази година никак не е изключение от правилото. дори сега ще имам повече работа покрай другата длъжност във фирмата, която ще поема в следващите няколко месеца. и май трябва да си купя малко нес-кафе, че еспресото по никакъв начин не успява да пребори желанието за сън вечер, когато трябва да си помогна още малко с работата.

тези дни се сетих, че мразя още нещо – сутрин предимно като застана на светофара да ми се пълни колата с адска воня на пропан-бутан. трябва да забранят алтернативните горива. направо е адския кошмар да се надишаш с газ рано сутрин, когато организма ти очаква с нетърпение втората доза кафе за пълно събуждане. баси да почнат да го боядисват тоя газ по някакъв начин, пак достатъчно ще може да се разбира ако има изтичане, но тая миризма на зеле рано сутрин е направо отвратителна.

иначе се случват и хубави работи. поръчах си нов мобилен телефон. реших да си купя нокиа 9500 комуникатор, за сметка на най-харесвания от мен и все още не в продажба – е90 комуникатор. разбира се спира ме изцяло финансовата част – при положение че вторият надскача чисто нов преносим компютър като цена. реших да се спра на 9500, който ще ми донесат от софия след десетина дни някъде на изключително изгодна оферта – чисто нов, почти на половина по-евтин отколкото се продава в германос, с българска гаранция, при това на безлихвено изплащане през следващите колкото реша на брой месеци. много арно.

интернет цензура

нсбоп, гдбоп, зрялбоб или както там се преименува службата за борба с организираната престъпност е направо за завиждане. ликвидира престъпността, разкри убийците на повечето поръчкови разстрели, включително наглите посред бял ден пред сума ти и хора. разкри нелегалните канали за внос/износ на дрога, женска плът и луксозни возила. разкри и финансовите злоупотреби. та сега погнаха останалитге престъпници – домашните потребители, които точели филми и музика. и серозно и най-вече организирано (?!) бъркали в джоба на легалните представители (които не са и чували разбира се за съобразяване на пазарната си политика на различните пазари) на музикалните и филмовите компании.

и големите лоши батковци обиколили по-големите интернет компании и заповядали да се забрани достъпа на потребителите им до най-големия торент тракер. и така вече трети ден бтк филтрира потребителите си до аренабг. ми браво. когато сме проксирали дори на кернел ниво, сигурно доста от айти гурутата във въпросната служба са щракали на калкулатор и са си мислели, че едва ли не работят с космическа апаратура.

браво на идеята на торентите, така или иначе и да ограничиш достъпа до тракера, ти е необходим единствено торент файла за да почнеш да теглиш. в най-елементарния случай ти трябва прокси за да го дръпнеш, или пък някой да ти го прати по пощата. и воала. освен ако някой компютърен гуру от нсбоп не реши да наредят филтриране на всички домашни потребители. хахаха тия хора изобщо знаят ли какво е интернет?! и тази въпросната служба не трябваше ли да има други функции??

изобщо жалка история… налагането на цензура върху интернет не е решение. напротив. говори за безсилие и ужасно плитък подход, наложен от някой офисен служител с доста под средното ниво на интелигентност…

toys city

ambient toys ambient toys

днес сутринта снимах два от кадрите, които най-много си харесвам досега с тилт обектива. следя по xml японския фото-журнал битер гърлс и въпреки, че тези кадри са все още далече от класата на стария тилтаджия там, са едно съвсем не лошо начало! изкефен съм. минава ми идеята да отида пак на аспаруховския мост да тилтя като има подходящо време и съм свободен.