затвори× Обадете се +359 (888) 63 00 55

podiceps cristatus

кадър, който по всяка вероятност се прави толкова рядко, че един и същи фотограф би бил щастлив ако направи няколко такива за цялото си снимане. немците супер кефят. има невероятни неща в тяхното „избрано“.

fotocommunity.de link

и админа им все още не се е светнал, че можеш да гледаш в „голо тяло“ без да плащаш (гледа невинно настрани)…

leica over years

попаднах на интересна хронология за leica. разбира се статията е за фото-фирмата и много ми хареса. още гледам понякога pdf файла с лайка обективите, наличен за теглене от сайта им.

хронологията може да се прочете тука:
http://www.overgaard.dk/leica_history.html

хареса ми това:
It seems ELCAN have been producing small series of many interesting things over the years. According to Hans Kafle at the Leica Forum there was one Elcan-R 90mm f/1.0 (picture right) sold at Christie’s auction in London for 20.900 £ a few eyears ago – with a Leica KE-7A from 1972 included though.

че има и снимка на чудовището.

plaza

имам си любимо заведение в бургас. днес се размазах от кеф повече от час в бара на хотел plaza в бургас. чудно обслужване, страхотна обстановка, не е пълно с народ, удобна мека мебел и разбира се страхотна музика. като се замисля май не съм слушал enya в заведение. то реално от доста месеци не съм посягал към оригиналните й дискове на рафтчето. само дето сега съм капнал от път, а утре имам да пиша репорт за работата днес. а, да, на връщане от бургас ни изпревари ей тази количка. сиптатягски изглеждаше, жалко че не бях с реното малко да му се опъна поне :D

изнудиха ме да приготвя диск с над 100 снимки за кандидатстване в една чужда сток агенция. малее какво ровене ме чака, и сортиране, ресайзване, ужас някакъв. че ще трябва и да допълня малко снимки с новата осемдесет и петица тези дни.

евро-избори

отминаха. дори не знам кой е спечелил, защото почти не гледам телевизия и не си купувам почти вестници. не ми се и зяпа по новинарските сайтове, въпреки че получавам всяка сутрин кратки заглавия от дневник плюс линкове за пълните статии. не гласувах. искаше ми се дпс да спечелят много сериозно. вече не знам кое ще накара правоимащите да са с малко повече национално самосъзнание и малко по-организирани. нямам нерви да се занимавам и интересувам от политика, само си губи човек времето и нервите и накрая все една и съща.

burj al arab

записвам си надлежно в wish списъка няколко дневна почивка в burj al arab. не ми трябва компютър, дори мобилен телефон не искам, само раничката с фотоапарата. искам да се размажа тотално от кеф в този хотел.

малко линкове:

http://en.wikipedia.org/wiki/Burj_al-Arab
http://www.burj-al-arab-dubai.de/suiten1.htm
http://www.bwdubaihotels.com/burj_al_arab.php
http://www.discover-kenya-tours.de/html/burj_al_arab.html
http://www.asiatravel.com/uae/arabiantower/rooms.html