затвори× Обадете се +359 (888) 63 00 55

шанарско…

китарата ми е окончателно готова. оказа се, че нищо й няма и дори сам си я настроих финно. разбира се ми бяха адски полезни съветите от музикалния магазин. и сега остава с незатегнати стоп механизми около месец за да си олегне и после затягаме. сложих струни ямаха, защото нямаше д’адарио. то реално нямаше нищо освен ямаха. звучат прилично обаче. сега остава да се прегледат двата кабела и да се намери цифров процесор.

сутринта в магазина окончателно си харесах в-амп2 на беринджър и реших да не търся повече бос ме-6 или ме-8. от една страна хем са правени преди доста години и не е ясно в какво състояние могат да се намерят, и от друга страна цената им доста доближава чисто нов в-амп2, който все пак е произведен едни десетина години по-късно като технология. дори се оказа, че близък приятел има същия в-амп2 и не го ползва, а го е купил съвсем наскоро чисто нов от българския вносител. и така, малко преди средата на другия месец ще ми го донесат във варна на супер сносна цена, при това чисто нов.

успях да си открадна и един час да посвиря. определено ми доставя същото голямо удоволствие, както като купих китарата преди години. добре че доста от любимите ми музиканти не са на принципа на самодостатъчност, че споделят хубава музика.

city of angels

в петък ми подариха dvd диск на city of angels, един от трите ми най-най филми за всичките тези години, откакто гледам филми. много съм изкефен и чакам с нетърпение подходящ случай да си го завъртя. няма да го гледам между другото, и без това го търся повече от пет години. едно от най-дългите търсения на филм или музика откак се помня.

с тоди dvd диск, колекцията ми от любими филми е окончателно попълнена – с известна трудност открих dvd диска на k-pax и сравнително по-лесно открих dvd диска на crash. разбира се имам и други филми, които са ми харесали достатъчно за да си ги притежавам на оригинално dvd, като troy, желязната маска, гладиатор и други. но тези трите просто са върха на сладкиша. търси се мързеблив уикенд в който да не работя, а да си лежа и да си зяпам любимите филми…

schiller – tagtraum (2 dvds)

искам ги! искам ги искам ги искам ги! никак не бих отказал и day and night cd + dvd, който ще излезе лятото в щатите! попадам на втора песен с женски вокали и музика на шилер и това обикновено е достатъчно да се запиша във фен-клуба… на jette von roth.

всъщност според този уебсайт, schiller е име на проект, създаден от christopher von deylen през 1998 година. дискография албуми: zeitgeist (1999); weltreise / voyage (2001); leben / life (2003); live er(leben) (live album – 2004); tag und nacht / day and night(2005). и дискография dvd-та: weltreise / voyage (2001); leben / life (2003); live er(leben) (2004); tagtraum (2006).

изключително ми хареса какво са написали за него от фен-клуба му в горният сайт – new and virgin a morning just beginning – how to put this imagination in a music. very easy, just listen and you will sit in the wet grass while the sun is appearing at the horizon and you know: This morning is your morning – dream and fade away.

така ми се свири на китара, че ще скъсам синджира :D

пак китарни

ето ни и нас! така изглеждаме преди да отидем на преглед при китарния чичо доктор. дано да успея да се организирам утре, че ми обещаха вносителите на динаудио да я погледнат. реално като си помисля точно тази верига ми внесоха моята китара преди време. ко няма да му се досвири на човек като гледа тази красавица всеки ден пред очите си. то добре красивото е да му се любуваш… ама друго си е човек да пипне.

реално положението не се оказа чак толкова фатално (сякаш). просто липсва едното колелце на задните стоп машинки. самите те евентуално имат нужда от смяна, или директно нов апарат, но такъв няма в продажба, та май ще минем с профилактика. а, да, и флойд-роуз дръжката я нема. та и такава ще търсим. лошото е, че е двупосочна, и не е на винт, та навярно и нея я няма. ще разберем утре, ако ми остане време да я занеса.

имам си и някакъв оранжевеещ кабел, на който пише van den hul m.c. d 102 mk iii hybrid > halogen free < ... ха сега иди го запомни това наизуст.

разни китарни

свири ми се отново!! не съм пипал китара сигурно от 7-8 години, макар че китарата си стои в хола. може би й е време да спре да е просто едно красиво украшение и да посвири малко. като се видя с малко време ще занеса чарвела на лека профилактика до музикалната верига, която ми я внесе преди време. като се замисля май не съм я снимал никога, а е доста секси дори на външен вид. утре трябва да ми е готов и един специален кабен – van den hul. после китарата както казах отива на смяна на няколко стоп-машинки от задната страна, както и търсене на нова флойд-роуз дръжка, за да се избегне смяната на целия механизъм и пренастройването й. и остава само да си намеря цифров процесор за нея.

преди доста години ми беше мечта boss me-6. гледам отдавна обаче е изваден от производство. затова пък се намира в ибей следващия модел boss me-8, при това днес един замина на 112 долара, което е прилично. не виждам смисъл да купувам me-50, gt-6 или пък gt-8. всъщност новите модели ми допадат повече, но не ми се дават от 2 до 5 пъти повече пари, а като съм свирил преди години един-два дни с me-6 на един приятел ми пасна идеално.

така че след като мине профилактиката на китарата почвам да се озъртам за boss me-8. някой дали не продава?