затвори× Обадете се +359 (888) 63 00 55

euro ncap

направо се отчаях от тестовете на коли на сайта на euro ncap. вече няколко пъти си харесвам кола, с която по някое време да сменя реното, и няколко пъти се отказвам поради една или друга причина. днес съм направо отчаян от това, което видях от краш тестовете. не знам дали е глупаво да си избираш кола по ncap рейтинга, но аз лично ще си съобразя избора с това.

lba

така де, lens buying addiction е много сериозно състояние. и не се лекува освен с купуване, купуване, купуване! ужас. като се върне марков от испания ще ме бъзика за поредното престъпено обещание да не разбутвам фото-системата си подменяйки обективите й. след безупречна почти 4 месечна служба ще махна единия от обективите си – canon eos 70-200/4L. оказва се че съм го ползвал точно три пъти за цялото това време. не, не се търси купувач. има вече купувач, който ще си го отнесе до десетина дни. какво следва ли? canon 24L. оле. повече няма да обещавам нищо :D

както казах

днес е никонски ден! всички пърхаме щастливо отстрани. та днес никон обяви новите си модели, които включват дългоочакваният фул-фрейм про никон, както и ново тяло в про сегмента, което да замени толкова добре продавания д200:

http://www.dpreview.com/previews/nikond3/
http://www.dpreview.com/previews/nikond300/

днес е хубав ден за всички, току що двата нови никона задраскаха около почти година чакане за новото ми тяло. докато днес може да се купи между 2800 и 3000 лева, то пролетта ще струва по-малко отколкото струваше канон 20д преди две години. браво на никон. конкуренцията е нещо, от което печелят всички фенове на фотографията.

фотографски (не)слухове

все още няма официален анонс (и за съжаление наследника на 5д ще го оставят за догодина, все пак не се подменя тяло от този клас всяка година), но в амейзън вече може да се предплащат новите два модела на канон

canon eos 40d : Price: $1,299.99
Availability: This item will be released on September 20, 2007.
Pre-order now!

canon eos 1ds mk3 : Price: $7,999.99
Availability: This item will be released on December 10, 2007.
Pre-order now!