затвори× Обадете се +359 (888) 63 00 55

kinder hippo

помощ! пристрастен съм към киндер хипопотамчетата. обмислям варианта да увелича дозата от хипо с кафето, до кутия хипота. ако някой иска да ми прави коледен подарък да ми прати чувалче с хипота, най-добре :D

canon eos 1n

в началото на годината бях издебнал на добра цена един eos 1, обаче за съжаление няколко месеца по-късно го продадох заради добра оферта за обектив. но не успях да забравя кефа от ползването на филмово тяло от най-висок клас, със сто процентовия си чист и светъл визьор, стабилността на направата, липсата на кроп фактор, както и прецизното мерене и фокусиране. и с помощта на приятел ето ме пак собственик на филмово тяло. този път eos 1n. днес го освободих от митница и утре ще го разцъкам. спецификации из нета бол, но разликата на първо пипане е само в още по-бързия фокус, както и по-добре направения визьор с подсветване на фокусните точки. тридесет и петицата вече застана на тялото и утре като свърша тестовото филмче, което заредих, ще извадя от офисния хладилник черно-белите илфорди. снима ми се на филм сега, и днес си мислех, че ако се запаля повече нищо чудно догодина да си мисля за филмова лайка, отколкото цифрово 5д. (ноооо, понеже съм импулсивен тип, нищо не се знае до последние момент. което си има и хубавите страни).

не обещавам да показвам всичко, което снимам (особено портретите на чб филм с 35L и 85L). но и това не е нищо ново. станал съм много скрънзлив, щом и втори път отказвам изложба на фото-синтезис…

неделен стрийт

тилт

ежедневието си иска почивката, иначе човек зацикля по някое време. днес се получи чудесна разходка с много шляене, снимане и накрая кафенце с кока-кола. мини-компанията се понесе от фотото на фобо по неуточнен маршрут из уличките около гарата, и завърши в едно готино кафене близо до мартинели. жалко, че все още не ми е пристигнал лентовия апарат. иначе много ми се искаше да го разходя. в хладилника в офиса стоят четири черно-бели ilford xp2 super 400 asa (под странните погледи на колегите ми) и си чакат разходката. навярно следващата или по-следващата седмица.

утре пак започва работната седмица. очертава се по-лека от предните три, които бяха направо кошмарни. заедно с допълнителните проекти, които ми се струпаха да избутвам. въпреки всичко списъка със задачи за седмицата е бая пълен :|

ts

untblog.jpg
от известно време дебна за хубав кадър в училището до нас и днес най-после успях да помажа малко с тилт-шифта. иначе трябваше днес да правим стрийт, но се отложи за утре. добре е, че ще си открадна малко време за снимане, защото имам голяма нужда от това след няколко прекалено натоварени седмици.

и да. тилт-шифта не се продава :D
познати, които знаят как ми омръзна предния път ме дебнат да ми омръзне и сега, за да купят обектива. на тоя етап обаче нищо не продавам. успявам да устискам на греховните мисли за 5d успешно до момента.

geo

купих си броя на списание geo. не съм сигурен дали е точно първия брой за българия, но на пръв поглед е приятно. надявам се да не го прецакат, защото не съм купувал нешънъл джиографик от доста доста време. рекламите засега не са през страница (макар че пак не са малко) и дано не стават повече. единственото, което не ми харесва е как мирише. дали от мастилото или хартията, но има доста натрапчив неприятен мирис. това определено би ме спряло да продължа да го купувам ако всеки брой мирише така. ще си гледам сайта им. между другото има и някакъв фото-конкурс, в който има страхотни неща.

варненски стрийт

street
откраднах си малко време за снимане, но времето беше твърдо решило да ни изиграе, така че немалко време прекарахаме с жоро на втория етаж във фестивалния комплекс. пийвахме кафе и кока кола с лимон, и говорехме за фотография. все пак времето се посмили накрая (като се постъмни) и позволи малко да се разходим и да поснимаме. аз съм доволен. скоро не ми беше пасвало да поснимам така. качих няколко снимки на фото-журнала си, и адски ме изкефи снимането като се стъмни. аз голям фен на low light фотографията :D

дори жоро успя да ме прилъже да пробвам да пуша ръчно свити цигари. купих си ванилов тютюн, някви листчета и филтърчета, но цигарите ми стават много странни като дизайн. имам нужда от тренировки и май ще поровя за някое филмче как точно го правят протата. изглежда занимателно и засега ме кефи.