затвори× Обадете се +359 (888) 63 00 55

за следенето в интернет!

попаднах на това в блогосферата:

МВР ще има правото да прави мониторинг на поведението ни в Интеренет и през мобилните оператори с цел евентуална превенция на …тероризъм.

още по темата:

http://www.bogomil.info/1003/
http://opensource-bulgaria.org/now/?p=11
http://opensource-bulgaria.org/now/?cat=15

подпиши отвореното писмо! не на полицейщината! тя не решава проблемите с тероризма, като нарушава свободата на хората по такъв начин.

tarja turunen; schiller

най-после попаднах на двд диск, който представлява коледен концерт на tarja turunen, бившата вокалитска на nightwish. доста ми хареса. гледах няколко пъти ave maria и you would loved this.

гледам вече са обявили и предварителните продажби на луксозното издание на новия албум на schiller – sehnsucht. за съжаление до тук не успявам да намеря кой да ми го купи и изпрати другия месец, когато ще се доставя физически намерих кой да ми го купи и донесе! в крайна сметка оригиналната медия е толкова далече от прекодираната и налична в торентите, че изобщо дума не може да става за сравнение. това луксозно издание трябва да го притежавам! хау!

canon virtual lens plant

филмче как точно се произвеждат съвременните автофокусни обективи. пълен цикъл – от изпичането на оптичните елементи, до сглобяването и качествения контрол. на същото място има и линк с обяснение за други технологии, например флуоритните оптични елементи, ултра-дисперсионните, както и тилт-шифт технологията, заложена в три от съвременните еф стъкла на канон.

canon virtual lens plant

nikon lens cap

днес взех за два от обективите си никонски предни капачки, че дори и колегата си купи една за пентакса. горещо препоръчвам никонските предни капачки. много добре са направени и много лесно се махат и слагат при сложен сенник. дори с ръкавички ловепро. ако все пак се чувства някой неудобно, то може на въпроса „защо на апарата ти пише канон/пентакс/сони, а на капачката никон?“ да отговаря смело нещо от сорта на „никон са много сериозна фотографска фирма и произвеждат най-добрите капачки за обективи“. преди малко тествах как стоят капачките – перфектни са, наистина. като се появат още такива на 72мм във фото-павилиона ще купя още две.

малко истинска зима

миналата година нямаше сняг във варна, но тази има, при това в изобилие. и при това в типичното време за варна – яко вятър и сняг. на втори като усетих накъде отива работата се изнесох от офиса час по рано, и точно като започваше най-голямата виелица паркирах пред кооперацията. реното се представи адски добре със зимните гуми. обаче днес е някакъв ад. и офиса почива. всеки си работи от тях, но нямаше нищо за вършене. засега и утре няма да ходим от сутринта, а само ако излезе нещо много важно. което е добре, защото като зяпах навън е пълно със смели хора, които си карат като пичове с летните гуми. направо руска рулетка наживо. караш си и стискаш палци тоя отсреща да знае какво прави и да не се превърне в шейна-разрушител.

повече от два дни нямах и интернет. което ми дойде относително добре – с книга в ръка до печката. но днес вече бях почнал да забелвам очите. дето се вика „бтк – интернет, който не зависи от времето“ (стига да не вали сняг).

честита нова две и осма година

нека просто е много по-успешна от предишната, всичко това, което не е успяло да се сбъдне през изминалата година поради една или друга причина, да намери реализацията си през тази. смело напред!