затвори× Обадете се +359 (888) 63 00 55

литературен конкурс „оставката на министъра“

обявява се литературен конкурс „оставката на министъра“.
условията за участие:

От участниците се иска да напишат къс разказ, описващ събития, които биха накарали министър сам да си подаде оставката и да изпрати текста или препратка към публикацията на адрес peio@peio.org. Авторът трябва да даде възможност текстът да се разпространява при условията на Криейтив Комънс Признание-Споделяне на споделеното, за да може да добие максимална популярност. Текстовете ще бъдат публикувани по реда на получаването им на нарочна уеб страница и ще бъде дадена възможност на всеки да изрази мнението си. Краен срок за изпращане на текстовете е 10:00 часа на 03 Април 2008 г.

има и награден фонд.
повече подбробности:
http://blog.peio.org/?p=1188
http://yovko.net/?p=1473

massive attack

никаква идея нямам как стигнах днес отново до massive attack, обаче албума им protection заспа адски за колата (а в момента тествам колко силно могат да поемат сенхайзерите преди да се облещя). гледам, че дюкян меломан го предлагат с доставка няколко седмици, което ще рече че утре поръчвам оригинален диск :D

интересно ми е да чуя и други групи в този стил?

schiller sehnsucht

държа в ръце новия албум на schiller – sehnsucht. не удържах на чакането и преди дни си изтеглих в мп3 двата диска, но през цялото време броя дните докато ми донесат оригиналните дискове. кефа от слушането на оригиналния диск е несравним, кефа от това да имаш лимитирано луксозно издание – още по-голям. да не забравяме и това, че по този начин се поддържат авторите на любимата ви музика – като се заплаща труда им.

schiller

schiller

micro compact home

http://www.microcompacthome.at

бих си купил такова нещо.. много ми хареса проекта, макар че ако човек си сложи подобна къщурка някъде, рискува още първата вечер да му я натоварят и да я приберат. адския минимализъм. колко ли струва това „кубче“?

малко релакс

не помня от кога не бях ходил на морска гара, но днес прекарах малко повече от час там и ми дойде супер релаксиращо. като никога нямаше и почти никакви хора там, което направи удоволствието от ходенето там още по-голямо. успях и да поснимам малко и може би вторник ще проявя лентата да видим дали има нещо за показване. почти се усеща как ще се изниже март месец и ще има повече време за снимане и почивка…

Кадри отвътре: Калин Руйчев

Следващият гост в рубриката “Кадри отвътре” е Калин Руйчев, рекламен фотограф. Ако желаете да се свържете с него можете да оставяте коментари, ще му бъдат препратени и ако желае ще отговори.

Калин РуйчевКой е Калин Руйчев?
Мъж в разцвета на силите си… от 1991г. се занимавам професионално с фотография – в смисъл че изхранвам себе се и семейството ми от това. Работил съм в списания : градът/sofia city ;ритъм/вестник/ ; унисон медиа; юниън медия; егоист ; метрополис ; ева … от март 2007 година работя както е модерно да се казва като „фриленсър“ или фотограф на свободна практика… сътруднича на списания : AMICA ; ЕВА ; ЕГО и други…

Фотография Калин РуйчевКога открихте фотографията?
Не помня, може би когато на 7-8 годишна възраст се забавлявах да осветявам стара фотохартия с 1KW лампа и да правя картинки от сенките на дребни предмети… Или пък в тъмната стаичка на дядо ми.. Или когато пътувах в командировки с другият ми дядо – да снима по страната.

Фотография Калин РуйчевКой беше първия апарат, който сте ползвали?
Май беше практика мтл5, преди това само си играех…
Опишете първата снимка, след която се почувствахте наистина фотограф?
Не мисля че една снимка ме е накарала да се почувтвам „фотограф“… фотографията е като азиатските духовни техники – изисква постоянна практика на духа и на тялото.

Фотография Калин РуйчевАко Калин Руйчев не снимаше, с какво щеше да се занимава?
Вероятно с финна механика и други подобни неща, 4-5 години се занимавах и със сервизиране на фототехника. като дете разглобявах всичко което ми попаднеше за да видя как работи. после трябваше и да го сглобя за да не ми се карат :)

Калин Руйчев избира ли когато снима? Дали снимате ВСИЧКО, което Ви поръчват, или селектирате по някакъв начин?
Рядко се случва да ми се налага да отказвам поръчки. Работя предимно с хора които познавам, не ме занимават с неподходящи неща.

Фотография Калин РуйчевКой ви е любимия фотограф?
Всеки чиято снимка провокира вътрешни преживявания в мен.

Кое е водещото фотографска визия или скъпа техника?
Техниката е само инструмент – четка която ти позволява да рисуваш …

Като не снимате комерсиално какво обичате да снимате?
Неща които ме впечатляват…

Фотография Калин РуйчевОпишете обичайния ден на Калин Руйчев
Отиване в студиото > работа > прибиране от студиото…

Информацията в темата е под Всички права запазени – Калин Руйчев.
Изключение от лиценза имат блог агрегаторите, които публикуват автоматично и в непроменен вид съдържанието на този блог.

Използването на каквато и да е част от текста или снимките към него без изричното съгласие на собственика на правата е незаконно.