затвори× Обадете се +359 (888) 63 00 55

http://

http://club.foto.ru/forum/view_topic.php?topic_id=261862

една много мощна тема по отношение на светлосилни обективи (включително за такива, които не бях и чувал) и портрети. въпреки многото страници и доста писаното, има невероятни портрети. изтекоха ми очите от кеф.

armin van buuren – imagine

излезе третия студиен албум на armin van buurenimagine. от два дни го въртя и абсолютен фаворит ми е what if (feat. vera ostrova). като цяло много ми харесва, въпреки че ми е малко по-странен отколкото беше shivers. то като се замисля и годишния микс тази година ми дойде сякаш малко по-различен, отколкото беше предният.

с носталгия

много неприятно изненадан останах като слизах до морето преди няколко дни. поради голямата натовареност с ангажименти последните 7-8 седмици не ми беше останало време да се огледам дори, камо ли да снимам. и не съм и забелязал кога са съборили остатъка от скоростната пързалка, който беше станал почти емблематичен за морската ни ивица. аз съм го снимал десетки пъти и всеки път снимката беше различна. а удоволствието да поседнеш рано сутринта есен или пролет – страхотно.

явно повече няма да има такива кадри до морето (без корекции, снимано през стъкло за защитна маска при оксижениране и дълга експонация)

seaside1.jpg

нито пък такива (без корекции, с червен филтър кокин)

seaside2.jpg

нито пък такива съвсем нормални кадри на човек посрещнал изгрева до морето

seaside3.jpg

и какво ни остана до морето? морска гара затворена за разширяване на яхтеното пристанище (няма изгледи скоро да я отворят, или да е същото спокойно място), кораба на тим, гордо пльоснат на пясъка и заобиколен от мастити лъскави возила, или пък пълните плажове с плажуващи, мириса на кебапчета и разбира се всичко мощно огласено от чалга.

жалко…

dido – live at brixton academy

img_1428.jpgточно от миналата година преглъщам по този концертен запис на дайдо и най-после си го намерих. след малко ще си направя копие за колата, че с тези дупки по пътищата не ми се върти вътре оригинален диск. вчера си поръчах говорители и си чакам много скоро компютърните колонки да ми бъдат готови. след това ще си викна и лампово усилвателче за тях, разбира се ще има изход и за слушалките ми :D

явно тая седмица съм яко на вълна музика, а имам и някви кадри да ресайзвам за фото-журнала..

diana krall & enya

dsc00031.jpgколегата завърши тъкмо едни аудиофилски ръчно правени колони и след час слушане на музика не издържах и отскочих до музикалния магазин до офиса за да си купя някой друг диск още. така де, нямах на enya – a day without rain в оригинал, нямах и на diana krall нищо оригинално. ако не ме бяха отзовали в офиса по спешност не е ясно колко пари щях да похарча, защото срещнах бая любими неща, които съм ги слушал само в прекодиран формат.