затвори× Обадете се +359 (888) 63 00 55

фотоблогско.2

смених си темата и на фото-журнала, така че в момента отново начална страница, фото-журнал, вътрешни инфо страници – всичко е с еднакъв или допълващ се стил. остана само портфолиото, но него за сега нямам нерви да го пипам. не се харесваме с флаша и това е. всъщност да видим кога ще се заинатя и ще го изръчкам за една вечер и него.

а сега ще гледам season finale на поредния сезон на изгубени. разбира се утре имам пълна програма до горе с ангажименти, но в неделя ще се опитам да си открадна час за снимане. същото ще сторя и следващите няколко дни преди работа, че няколко дена ще ми е относително спокойно като задачи.

lens sharpness

чичо кен рокуел е пуснал нова полу-философска полу-фотографска статия, този път по отношение на рязкостта на обективите. прочетох я цялата. и колкото и да се води едва ли не като несериозен фотограф, който пише смешни теми и ревюта, то четейки статията в нея има бая истина.

http://www.kenrockwell.com/tech/lens-sharpness.htm

музикално

утре мислех да не работя, а да си почивам целия ден. дори да направим лек стрийт с приятел към края на деня. обаче май няма да се получи точно така. като гледам от сутринта ми излиза ангажимент и ще се работи. другата седмица евентуално ще се почива. всъщност другата седмица ще имам време и преди работа малко да разхождам канона, което е много добре.

преди два дни си поръчах и малко оригинални дискове, които трябва да пристигнат някъде към края на следващата седмица. викнах си:
the cranberries – no need to argue
nightwish – angels fall first
u2 – achtung baby, all that you can’t leave behind
within temptation – the heart of everything

вече имам абсолютно всичко на nightwish в оригинал, без последния албум който още не съм и слушал дори. нещо не съм фен на новата вокалистка и е твърде вероятно точно него да го пропусна. а за по-нататъка кой знае…

фотоблогско

днес и утре ще има известни затруднения при зареждането на фото-журнала ми. и рсс хранилките (много смешно звучи думата на български) или както харесвам повече просто синдикирането няма да работи и ще промени пътя си. като съм готов ще пиша за новите линкове. всъщност старите линкове към снимки от фото-журнала ми ще станат невалидни. съжалявам, за което. но ще е за добро. имам си най-после и favicon :D

новия рсс за фото-журнала е:
http://www.ambientdefocus.com/photolog/index.php?x=rss

вчера ми показаха един брутален уеб сайт с видео (и хубава кака):
http://www.diplomatic-cover.com

wordpress help

преди седмици просто ми умря викането на последната писана тема и днес се заинатих да намеря причината, поради която извиква първата писана тема, а не последната. е трябва да кажа – кафа. целия ден опитвам какви ли не галимации и продължава да си вика първата тема. някой ако може да удари едно рамо бих се радвал. това, което ползвах до момента е следното:
клик
уордпреса е версия 2.2.3, засега нямам желание да минавам нагоре.

благодарение на станислав, всичко е ок вече. но тая функция си е осрана. и съпорт форумите са пълни с теми по въпроса. кафа като налазят всички даден софт и всичко се прецаква след време.