затвори× Обадете се +359 (888) 63 00 55

digital world

приятел ми изпрати преди ден снимано каренце от последния брой на списание digitalworld, където са написали някои неща за страницата ми. ще си го запазя заедно с хайку материала в списание одисей, и рецензията за една моя изложба преди време в списание фо (тая нямам идея къде е, ще трябва да я потърся).

снимка на публикацията

jumper

бойко борисов бил променил маршрута на гей парада в софия. адската новина, копеле. кой го е еня от къде мисли да мине гей парада? като се замисли човек в горичката наистина звучи като добра идея.

днес и утре съм out of office. по принцип трябваше да си почина малко. само където не се случи точно така – разпорих се от решаване на задачи и ходене насам-натам по разни въпроси. разбира се с неминуемото чакане по опашки из институциите. с тия жеги навън как човек да не влезе в новата сграда на еон с добре засиления климатик и да не си повика на воля? утре отново имам ходене насам-натам, а вечерта и събота имам работа по един проект, който мина одобрение днес и трябва да се издава следващата седмица. може би трябва от сега да го подхвана (дооообра идея), но май ще позяпам филмче (jumper 2008) и после ще поспя няколко часа.

какво пък. и утре е ден.

IMG_3000.CR2

IMG_3000.CR2

този път станах на време и успях да си открадна час за разходка из парка, все неща които съм виждал по всяко време на денонощието и през всички годишни сезони. въпреки всичко закръглих брояча на апарата на три хиляди. което е супер малко за четири месеца и над петстотин кадъра по работа. късната есен ще наваксвам.

попадна ми dvd на era – the very best. как ли се казва каката, която пее там? не пее супер уникално, но пък изглежда доста добре :D

costa & schiller

малко не успях да стана на време сутринта и се разминах с разходката из парка, затова реших да седна в costa и да изпия едно хубаво кафе. много ми харесва заведението, но за жалост е прекалено пълно през целия ден и трябва да го дебнеш като е по-празно за да се насладиш както трябва. сутрин е това време, поне засега (къш туристите към плажа, няма ми лазите заведението). намествам се в коста, поръчвам си кафенце, сядам си в едно сепаре и вадя тинкпада да поръчкам един проект, който трябва да мине одобрение тези дни, а имах малко работа още по него. и ми пускат sleepy storm. много беше грубо! още повече от няколко дни обмислям офертата на музикалния магазин до офиса – да ми доставят двойното dvd tagtraum срещу никак не скромна сумичка. явно беше намек да си го купя. е, поръчах го. след 3-4 седмици ще ми го доставят. така вече ще имам всичко на schiller, което ме кефи брутално в оригинал – tagtraum, tag und nacht, sehnsucht.

уик(енд)

днес съм изминал над 200 километра насам-натам. част от тях извън града до обзор и обратно, и част от тях из града. скапан съм, а утре започва нова работна седмица. поне ще се опитам да поснимам сутринта из парка. лошото е, че един проект по който поработихме яко през седмицата няма как да мине одобрение, но какво пък. и това се случва понякога. ще го прехвърлим на някой, който е по-добър в тази насока.

иначе си подобрих рекорда по разход на гориво варна-обзор-варна. по схемата 90-60-90 закотвих на 4.3 литра на сто километра. не е зле за тон и половина кола, която е 105 коня.

дом на тапета и камко

трябват ни тапети. хубави тапети. няколко седмици се заглеждам по дом на тапета, който ми е и на път за в къщи и днес отидохме да си изберем най-сетне тапети, че съвсем скоро ще ни трябват. е не става и не става. няма да се научат как с финес да вземат парите на хората. дом на тапета – не става! изключително малко място – само около 15 квадрата помещение, без климатична инсталация, без възможност да качиш количка, защото има само стълби изкъртени от нещо, което на времето е било балкон, няма кой знае каква наличност. затова пък има каталози. много каталози, но не и място където да седнеш да ги гледаш – принуден си да го правиш прав, докато те крачат останалите хора. не можеш и да питаш нищо, защото те гледат едва ли не като натрапник. и изобщо се чудя тези хора как успяват да не фалират досега? а, да, също така и си позволяват да лъжат клиентите. зяпаме новия супер дупер каталог на as creation, вътре от наредена композиция от 3 тапета и кант има двата тапета и канта, или пък има единия тапет и канта. не се било внасяло това, квото имало това е. е добре де нали е каталог? при това нов каталог, как може немски или италиански производител на луксозни тапети от по 30 и нагоре евро пакета да си позволи да пусне каталог, на който просто няма наличност. и така, тръгнахме си.

след десетина минути ровене из интернет (сайта на as creation си го бива, както и продуктовата им гама), попадам на този линк. а след половин час сме в един от шоу румовете им – търговски център камко. разликите са нечовешки. чудесен паркинг отвънка. огромна, ама наистина огромна сграда. климатика работи идеално (днес беше над 30 градуса във варна), има асансьор за да качиш детска количка до който етаж искаш. залата с тапетите е навярно 300 квадрата, да няма наличност от по една ролка да покажем че имаме на склад много тапети, но има същите каталози. и всичко в тях се внася. всичко! седиш си на кожен стол пред една огромна маса и си разлистваш който каталог ти е кеф, без да те крачат или да те гледат сърдито. това е братче, някои хора просто знаят как да ти вземат парите с финес.

търговски център камко ме печелят за клиент, и до няколко дни ще си поръчам тапетите които най ми пасват на вкуса и на обзавеждането, което ще купя.

дом на тапета – не става за нищо.