затвори× Обадете се +359 (888) 63 00 55

nikon d90

излезе и един от новите модели на никон – d90. известен ъпгрейд от предишния d80, като новото в цялата работа, което май е и за първи път – е възможността да записва видео в резолюция 1280 x 720 (720p) и 24 кадъра в секунда.
http://www.dpreview.com/previews/nikond90/
http://www.nikonusa.com/Find-Your-Nikon/Product/Digital-SLR/25446/D90.html
честито на никонските фенове. в ниския клас си е една страхотна екстра, за който го влече да си има и видео в дслр-чето.

притеснителното за мен е, че същия този човек, който си купи д90 след време ще иска да ъпгрейдне към нещо, и производителя ще се съобрази с това, защото все пак главната му цел е да си възвръща инвестициите и да печели. което ще рече, че тази екстра постепенно ще я натикат и в про телата. което мен лично ама никак не ме кефи. кафа от технократите, които си мислят че с новото тяло аха да започнат да снимат що годе прилично. зараде тези цвърчащи хора по форумите и прецентациите, производителите ще напълнят апаратите от високия сегмент с всевъзможни лайнарии. пълна боза!

ако сложат видео на наследника на 5д, ще е ясно каква ще е тенденцията следващата година-две. канон 1дс марк4 и никон д4 (или както ще се казват там про моделите след година-две) с лайфвю, прахочистачка, видео, вграден джипиес, вградено уифи, вградено панорамио като снимаш да катери само снимките, може би и един томтом преинсталиран вътре на чипче, джиесем модул, все пак защо да носиш телефон със себе си, а защо не и новия плейстейшън портабъл 3, или квото ще се казва там. бляяяя.

canon eos 50d

преди малко обявиха първия дслр от новите продукти на канон – eos 50d.
http://www.dpreview.com/news/0808/08082605canoneos50d.asp
http://web.canon.jp/imaging/eosd/eos50d/index.html
http://cweb.canon.jp/camera/eosd/50d/image-sample.html
Доколкото се шушукаше трябва да обявят и наследник на eos 5d, както и няколко нови обектива. спрягаше се за 24-70 стабилизиран и мечтата на любителя – 18-200. аз си чакам единствено 35/1.2, ама и тоя път няма да ме огрее навярно. днес по някое време май ще има още новини от канонския щанд, като е твърде вероятно наследника на петицата да го обявят непосредствено преди или на самата фотокина другия месец :D

почти есенно

ей колко неусетно есента вече напомня за себе си. сутринта имаше мъгла във варна. много хубава мъгла при това. едвам устоях на изкушението да нарамя и раницата, но тези няколко дни са ми критично пълни с ангажименти. също толкова неусетно ambientdefocus.com стана на две годинки вече, добре че успях преди седмици да му сменя дрехите с новички, че старите ги носи бая време.

ясен ми прати доста интересен линк, който добавям към този на итахаши. за съжаление все още не съм успял да преровя целия сайт с фотките, но тъкмо ще има какво да гледам тези дни:
http://dacafe.petit.cc.

трябва да подготвям и програмата по едно пътуване другия месец до хамбург, на някой да му се намира детайлна карта на хамбург за томтом 5.2? да мога да си добавя местата, които си харесах за снимане :D

(тези дни май се очертава интересно преди фото-кината. злите езици нашепват, че ще е също толкова интересна както преди три години)

insignum vortex

оригиналната база, върху която са изработени колонките е insignum vortex, на димитър атанасов:
http://evaluation.nbu.bg/amitko/

колонките ми са вече напълно завършени. вторите insignum vortex засега, но с известни промени по тях. звучат адски яко! сега ще работя по въпроса за лампов усилвател за тези хорнчета, както и отделен навярно лампов усилвател за слушалките ми. ако някой иска супер къстъм мейд колонки, може да се свържи с колегата на кю 497138253, както и да разгледа сайта му.

а говорителчетата доста бързо и на добра цена ги внесоха от proaudio. от там съм си харесал още бая нещица, които ще се набавям тепърва.

Централен офис – Бургас
„Гладстон“ 83, тел 056/ 84 52 04
office@proaudio-bg.eu, s.petrov@proaudio-bg.eu

работа и ремонти

и като гледам от тях тази година ще пропусна снимането на фолк фестивала. но какво да правиш, трябва да си довърша ремонта, който започнах за да може септември да се пренасяме. освен това трябва да организирам едно ходене до хамбург, а плана с кола или самолет се променяше няколко пъти досега. днес окончателно ще решим как ще се ходи и трябва да реорганизирам отново всичко. нямам търпение да дойде есента…