затвори× Обадете се +359 (888) 63 00 55

passengers movie

passengers беше добро попадение, а музиката към него беше великолепна. edward shearmur за втори пореден път ми въздейства изключително с музиката си към филм. към днес трите албума с музика към филми, които харесвам най-много са – edward shearmur към филмите k-pax и passengers, и mark isham към филма crash.

разходихме апаратите

като за края на годината, и беше добре. кучия студ го компенсирахме донякъде с две паузи за кафе и хапване, че дори успях да изпробвам новия цветен кодак ектар. мисля, че към момента най-много ми допада от цветните филми, които съм пробвал. а след него се намества реалата на фуджи. имам и един черно-бял илфорд за доизснимване ама да видим кога ще се случи това. мога определено да кажа, че следващия път в германия изобщо не помъквам раница. остава само дядо коледа да донесе един никонски скенер от лъскавите след някоя друга година.

като си гледам историята на блога, както и при жоро, това снимане на 26ти или 27ми ни е станало явно традиция, понеже сегашното е поне третото поредно като се връщам назад. въпреки, че не откривам да съм писал за предното, със сигурност помня че го завършихме на морска гара, покатерени на една мачта (която едва не се счупи) и дори имаме обща снимка, с която разбира се не разполагам май. ще видим следващата година какво ще каже.

новия филм с уил смит също ми хареса, макар и доста особен. въпреки, че друг ми е любимия филм с него.

мвс

мразовит варненски стрийт, с други думи. няколко човека решихме да изпратим годината с малко шляене и снимане из улиците. ако времето позволи, ако не позволи ще се крием в някое кафене. това се случва последните три години и определено ми харесва, още повече тази година съм снимал може би най-мялко, в сравнение с предишните.

ако си от варна и ти се губи малко време, но без какъвто и да е (забележи внимателно – какъвто и да е) ангажимент от наша страна по отношение на снимане, забавление, маршрути и т.н., можеш да дойдеш при фобо в 12.30 часа, събота, 27 декември. ние навярно ще тръгнем около 13 часа по улиците, та ако закъснееш се надявам да знаеш телефона ми, телефона на мезан, на и-дизайн или на горби за да ни откриеш.

а ако решиш да донесеш филмова камера, вместо (или заедно с) цифровата си, ще го оценим много високо.

почти предколедно

гледам възторжени възгласи из нета и май наистина по коледа или около нова година ще е на лице вече софтуерното отключване на iphone 3g. което определено ще ми дойде чудесно. нямам нерви повече да се занимавам с този турбосим. днес попаднах и на страхотна шукария – shazam. с нейна помощ както при сони-ериксън има възможност да изпраща човек част от дадена песен и да получава името й обратно, заедно с името на изпълнителя и албума. на мен често ми се случва да си харесам нещо и после да ровя яко докато го намеря. което е много добре, защото по такъв начин попаднах на schiller. и ако трябва да отлича кой изпълнител съм слушал най-много тази година, заедно с коя песен съм харесал най-много, то пак бих повторил – schiller.

за огромно мое удоволствие (понеже тези дни съм на вълна портрети. да гледам, защото нямам никакво време за снимане), mark tucker има нова версия на сайта си. има и нови снимки качени, които не помня да съм виждал при предишните ходенета. голяма наслада за сетивата. много съжалявам че в хамбург не успях да си открия нищо негово на хартия. обаче с още по-голямо удоволствие откривам, че от няколко месеца има и блог, който ще си оставя за десерт да изровичкам по празниците в промеждутъците между гоститата и работата (да, за съжаление):
http://marktucker.wordpress.com