затвори× Обадете се +359 (888) 63 00 55

Релаксиращо

Взе да ни става навик всеки уикенд да обикаляме наоколо. Почти не сме изпускали случай. Единствения проблем после е, че човек се настройва ужасно трудно за работната седмица. Но какво пък, дори шофирането извън града дава релакс и за очите и за мозъка.

forest near varna

А и не е ясно колко години още ще просъществуват подобни местенца в близост до големите градове. Това е на петнадесетина километра северно от града. И е приятно място човек да погледа зеленина. Пък и явно тези дни ще ми върви на зелето и на планини. През седмицата имам да ходя за два дни до Пловдив за да снимам за клиент две доста интересни събития. Обичам предизвикалествата!

Сега е време да погледам пак Wanted, а след него ако не съм заспал съвсем (след чаша уиски докато отмарям гледайки), ще завъртя и Blade, че също ми се е догледал.

Acer Timeline 3810T

Две години след като се сдобих (служебно) с един от най-лъскавите бизнес компютри IBM ThinkPad T60 с S-IPS екран и последния да затвори вратата, от вчера съм собственик на Acer Timeline 3810T. Всъщност мога да кажа, че съм по-скоро разочарован от T60-то, като за компютър който надскочи цената от 4000 лева. Затова пък не мога да кажа нищо лошо за IBS, които са истински професионалисти и за тях е важна грижата за клиента. За последните десет години това е фирмата, с която ми беше истинско удоволствие да работя (за разлика от Стемо, които се намират точно на срещуположния полюс).

Новото лаптопче реално е в друг сегмент, и съвсем закономерно отстъпва по бързина при работа с графични приложения, отстъпва и по ъгъл на гледане на матрицата си, отстъпва и по някои гъдели, с които е пълен тинкпада. Затова пък е много по-лек, почти същия по големина екран, изкарва адски повече на батерия (на тинкпада съм с 9 клетъчна и пак издържа доста по-малко, хем е нова), има по-дизайнерски вид, звучи по-тихо засега, и е чувствително по-евтин. Така и така вече техниката я правят с жизнен цикъл малко повече от година, то все пак идеята е тя да работи за нас, а не ние за нея. След няколко месеца ще видим дали съм направил добра покупка. Да кажем, че на този етап съм изключително доволен (включително от фирма D&G и Здравко Гинев).

И за първи път от много години излизам от къщи без да нося зарядното на лаптопа с мен. Много е готско.

minimiam

Попаднах на страхотен проект, който ми напомня дребните неща на Жан-Се. Всъщност не се наемам да кажа кой първи, по всяка вероятност минимиам-а. Но така или иначе супер креативни макро миниатюри!

http://www.minimiam.com/

aerial photography

aerial photography
Кадрите са под лиценз – всички права запазени!

Снимах за клиент въздушна фотография. Готино е. И различно.

Част от удоволствието е и ако мястото за летене е по-далечко, защото пътя до там в работен ден при относително слаб трафик идва също като релакс. Като релакс идва и отиването по-рано на мястото за да си намериш гледната точка спрямо задачата и светлината.

След приготвянето на кадрите остава човек със задоволство да пийне глътка Джак, и да легне да се наспи заслужено.

tilt-shift.net

tilt-shift.net project

tilt-shift.net направи година и половина. На тоя етап реших да го отворя за нови автори при изключително субективно управление от моя страна обаче. Няма да си играя да пиша правила и да налагам критерии – сайта ще е отворен докато реша и за автори, които реша. (Някой прекрасен ден освен с ajax, ще доживее и до негов си дизайн).

Какви са условията за включване – изпращате ми Ваши работи снимани с ТС обектив, самоделка ТС, или някаква друга техника, която вади подобен резултат, или поне резултат който би минал за фотография със селективен дефокус, и ако реша Ви правя потребител и обяснявам как се качва. Псевдо ТС фотошоп истории не играят (освен ако не са толкова изключително изпълнени, че да не си личи изобщо).

В сезона на плажуването

seaside

Направо не останаха места по черноморието на около час път с автомобил, където не е пълно с народ, не се чува чалга, няма пластмасови шишета по земята или в морето, и народа не се е опитал да влезе с колата направо на морето. Отчаян съм, ще трябва да се разширява периметъра, но и това не е изобщо решение. Ако тази година все още има подобни местенца, дори с известен компромис, то догодина няма да е останало буквално нито едно. Сещам се колко беше красиво на Паша дере преди 4-5 години, и как изглежда сега (т.е. сега не знам, страх ме е да отида след миналата година, като се сетя каква смрад беше).