затвори× Обадете се +359 (888) 63 00 55

Апаратлес

За известно време… След като най-служилия ми дотук апарат се продаде. Дано и на новия собственик служи така добре. Дори намерих днес в картата няколко кадъра, макар апаратчето вече да не е в мен. Ето това ми е последният кадър с него. Иначе на мен лично пълната матрица ми даде едно по-различно виждане, и най-вече кеф от снимането, който не бях изпитвал никога досега. Силно се надявам следващият апарат да ми носи още по-голямо удоволствие.

Видео боке фетиш, ето ме! Готов съм за теб…

1story.net

one story - your story

От доста време се каня да пусна по-отворен фотографски проект, и след няколко годишно залежаване на идеите, същият е вече реалност (thanks j.). Макар и с променена първоначална идея до някъде.

http://1story.net

1STORY е фотографски проект, който с помощта на серия от снимки и/или текст има за цел да разказва. Вашата гледна точка по отношение на дадено събитие, интересно място което сте видяли, нещо стойностно което сте почувствали.

Проектът има доброто желание най-добрите материали на него да се публикуват под формата на електронен безплатен PDF брой, който да има за цел да представя под различна форма добри разкази и/или фотоматериали, както и своето популяризиране.

Както е видно от идеята му – на неговите страници ще се публикуват фото-истории, най-общо казано. Кадри и разкази, които не биха били същите сами по себе си, освен ако не са цялостно представени като серия.

Така че ако ТИ имаш интересно построена фото-серия, и желаеш да участваш в едно място, където ще се споделя само любовта към фотографията, без негативните странични ефекти като техно-маниащината, е твърде вероятно това местенце да ти допадне.

Canon EOS-1D Mark IV

След много спекулации и чакане (въпреки, че канонската гама предлага всичко за всякакви задачи, и не се сещам за някой фотограф или задача, където техниката да действа ограничаващо от наличната в магазина), явно всеки момент Canon ще обяви новия EOS-1D Mark IV.

А аз съм готов вече да се отдам на видео-боке фетиша!

добавено:
http://web.canon.jp/imaging/eosd/samples/eos1dm4/
http://www.usa.canon.com/templatedata/pressrelease/20091020_eos1dmkiv.html
http://blog.vincentlaforet.com/2009/10/19/lights-out-camera-action/

Явно вече е факт, въпрос на още някой час да се появи и в превю сайтовете, огласяно от радостни канонски възгласи (вече на дпревю си галят кредитните карти). Малко ми е кофти за Никон, че пак ги оцакаха, ама какво да правиш…

Есенно

autumn motive

Изкарахме рожденните дни – и моя, на дъщеря ми (Искрено благодаря, на който се сети). Получи се страхотна отминалата седмица, но сега времето и ангажиментите си отмъщават. Тези няколко дни имам работа като за една мини китайска фабрика :D

Затова пък навлизаме все по-осезаемо в любимия ми сезон – е с е н т а. За съжаление ще пропусна точно тази есен HD боке фетишистките импресии, но какво пък, трябва да има за какво да си мисля покрай апарата за следващата есен?

Освен това след около две седмици трябва да пусна един нов фотографски проект и върви трескаво приготовление. Подробности по-нататък.