затвори× Обадете се +359 (888) 63 00 55

iOS4

Преди час излезе iPhone iOS4. Вече един час ровичкам телефончето и му се кефя по начина, по който му се кефих преди повече от две години като купих първия си iPhone. С новия OS е почти нищо общо с тогава. Пусто тъкмо се бях наиграл.

От Apple за пореден път доказаха, че ги бива, и че всичко постоянно се променя. Много съм изкефен, ама много (все още с противоречиви чувства за дизайна на новият iPhone обаче. Част от кефа ми е заобления му дизайн и кефа как приляга в ръката, и не съм съвсем сигурен за четвъртата му версия).

С невероятно удоволствии откривам също така, че internet tethering отново се появи в менютата на телефона (поразрових и се оказа, че дори на 3.1.3 го е имало, че май и преди това), което слага край на сагата с Mtel, с молби, преписки и други такива, за да получа цифрово подписани настройки и да си ползвам пълноценно 3G договора.

Отново „Ура“ за Ябълките!

Калимански хан

Само на двадесетина километра от Варна днес попаднахме на едно страхотно местенце – Етнографски комплекс „Калимански хан„.

Децата супер се изкефиха и стояхме до обяд там. Ще го посещаваме доста честичко. А и вече сме изчовъркали цялата карта наоколо и знаем почти всяко подобно кътче, което минава в графата „селски туризъм“ и е яко да се загубиш няколко часа или дни там. Разбира се на децата особено им хареса да са покрай животинките – котета, пиленца малки, кокошки, костенурки, коне. Не можеш ги накараш да тръгнат после.

Жега 2010

Почти избутахме един от много горещите уикенди!
Макар петъка да не даваше такива надежди, след като волана взе да издава някакъв странен звук като се връщах от офиса. Събота сутринта закарах колата и я оставих в Булавто да я прегледат. И вече към обяд съвсем нямаше изгледи за бягане от Варна, но се обадиха и казаха, че са сменили някакъв маншон на кормилната система, и хидравличното масло, минала е реглаж на предницата и е вече готова за подвизи. Да се отбия да платя 70 лева с ДДС и да си я взема.

И до вечерта направихме адското кръгче на север към Шабла, Крапец и Дуранкулак. Прибрахме се вечерта почти и не усетихме много много от иначе бая горещия ден. На дуранкулак плажната ивица супер ме изкефи и беше някакво супер спокойно и по пътя и там. Нищо общо с южното черноморие (слава богу).

iphone 4

Вече е факт новия iPhone. Всъщност нищо учудващо, след като gizmodo пипнаха преди месеци още прототип на играчката, която се появила в един бар леко ала стратегиите на Canon за обявяване на нови модели и уж случайно забравени pdf-и на официални места в Интернет.

Изглежда приятно, но сякаш си предпочитам заобленото дупе на iPhone 3GS, иначе ми бие на htc. Така че по-скоро възнамерявам да чакам iPhone 5 или каквото там ще се казва. Затова пък не отказвам новия OS4, който ще ъпдейтна с голямо удоволствие след десетина дни :D