затвори× Обадете се +359 (888) 63 00 55

Летни гуми 2011

Както обещах предния път като ставаше дума за избор на летни гуми, ще споделя малко линкове откъде зяпах ревюта, кои гуми ме грабнаха и бих купил всяка една от тях без да страда избора ми от това, както и кои точно купих.

След много ровене из нета и четене на тестовете и потребителските мнения на този сайт:

http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre-Tests/#summer
http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/

Си харесах следните гуми:

Отляво надясно горния ред – Dunlop Sport FastResponse, Dunlop Sport SP01, Bridgestone Turanza ER300.
Отляво на дясно долния ред – Vredestein Sportrac 3, Good Year OptiGrip, начина по който OptiGrip си сменя шарката втория път (защото го прави два пъти).

В крайна сметка си избрах Good Year OptiGrip заради доброто сцепление, което прави, заради ниския шум и комфорта, който не се губи, и най-вече заради отличното представяне на гумата на мокър път, защитата й против аквапланинг, както и запазването на качествата и през целия жизнен цикъл на гумата.

Допълнителна информация за модела:

http://www.goodyear.eu/home_en/optigrip/index.jsp
http://www.telegraph.co.uk/motoring/3385295/Goodyear-Optigrip-tyre-test.html
http://armtek.eu/2935.html

Мога да кажа и само добри думи за Примекс, които обслужват перфектно и бързо, имат добри цени и са абсолютни професионалисти.

Летни гуми

Избирането на летни гуми тази година се оказа много сложна работа. Предни години нещата бяха доста по-лесни, никога не съм чел ревюта на гуми от ADAC или други организации. По-скоро съм ходил до някой търговец от сорта на БулАвто и там по бюджет каквото ми допадне да не е от най-евтиното ми е вършило работа.

Тази година реших да чета ревюта, впечатления от потребители, да гледам автомобилни сайтове, и да си подбера гуми, които не са просто някакви си гуми – ами да имам конкретни аргументи защо съм избрал тях. И без това разликата от евтините до скъпите гуми е два лева на месец при каране две-три години (с редуване на зимен комплект).

Като цяло до вчера бях докарал избора до – Dunlop Sport FastResponse, Dunlop Sport SP01, Bridgestone Turanza ER300 и Vredestein Sportrac 3, с наклонени везни към ER300… Днес съм се запалил по друга гума, да видим утре какво ще обуя на кошницата :D

Като цяло съм супер учуден, че хората просто си купуват някакви гуми, без да имат идея защо го правят. Учуден съм и от себе си де, че досега просто съм купувал някакви гуми. Защото кажи речи всички гуми са различни. Няма унифицирана формула. И разбира се от няколко дни като ходя пеша насам-натам постоянно зяпам гумите на колите. Статистиката не е на добре.

Mtel

Mtel продължават да ме изумяват. След голямото чакане по нещо толкова елементарно, имаме и развръзка. Първо получих това по мейла:

Здравейте!
Бихме желали да Ви окажем нужното съдействие, затова, моля, посочете ни кой магазин на компанията е удобен за Вас! Ще се Ви свържем с Управителя, за да отговори на поставените от Вас въпроси и да Ви окаже нужното съдействие…
Оставаме на Ваше разположение:
Екипът на МТел

и след още няколко дни

Здравейте!
Направихме обстойна проверка, като се свързахме с колегите от посоченият магазин на МТЕЛ, както и с колегите, отговарящи за предлаганите от компанията продукти. Уведомяваме Ви, че чисто технически е невъзможна замяна на вече закупеното от Вас устройство с ново. Веднъж закупен продукт, който отговаря на зададените от производителя технически параметри, без наличието на дефект, няма как да бъде заменен с друг модел или марка!
Екипът на МТЕЛ

Аз ли не следвам логиката добре или да? Клиент съм от 11 пълни години. Това устройство се подарява при подписване на двугодишен договор, т.е. същото има цена 0 лева и не е водещото в цялата сделка, а е важен договора ми. Който си е факт така или иначе. Още повече, че преди няколко седмици изместих Интернет пакета си от СИМ картата във външното устройство, след като такава опция принципно не се предлага. Нямаш вариант да си местиш пакета данни насам-натам, а само да купуваш още.

Поне най-после си внедриха системата и нещата почти взеха да си идват на мястото. Имам една надписана фактура, която оспорвах и те приеха, че нещо не й е съвсем окей. Аха да решиш, че са почнали отново да се държат добре с клиентите си, и пет месеца по-късно преразгледаната фактура е намалена с …. 1.00 лев точно. Аджеба как точно се получава този един лев? Колко секунди по каква тарифа? И отгоре на всичкото пише на кредитното известие отстъпки от разговори.

Платих я, но пуснах този път писмена жалба срещу въпросната фактура.

Не че ще се случи нещо, ама да се занимават там още няколко месеца.

w210

Като гледам сбирките във Варна на Мерцедес Бенц Клуб ще ги местим вече на друго място. Или поне за момента ще е така, въпреки относително малкото хора, които се завъртат да изпият по кафенце и да побъбрят за каквото падне. Затова пък си е кефско, а и има много изгодно предложение за гориво и мивка, до което се докопахме.

За съжаление на успявам да подлъжа някой с намазана пура 560 SEC за снимане (засега) :D

Иво, знам че не харесваш омазани на ф1.2 автомобили, но е по-силно от мен..