затвори× Обадете се +359 (888) 63 00 55

Aerial Photography 2

Почти две години след като снимах за първи път въздушна фотография за клиент, днес отново снимах. Беше страхотен кеф. И докато предния път се летеше от място директно над залива „Дълбока“, то този път летяхме до двата обекта от летището в Калиманци и се върнахме обратно на летището. Което прави кефа още по-голям. Да си погледаш града отвисоко, па макар и новата му промишлена част.

магистрала Варна от въздуха

Можеш да си поснимаш природни абстракции

същите разбира се са по-хубави около устието на някоя река, или пък в планината, но наоколо няма ни едно от двете, така чееее и това се приема.

Побити камъни и Слънчево от въздуха

Побити камъни от страната на с.Слънчево са особено красиви от въздуха.

Побити камъни и Слънчево от въздуха

Има и по-хубави кадри, но са клиентски и на конкретни обекти, та засега не искам да ги качвам.

Жалко че тези снимки трябва да се гледат големи файлове, като се намалят и се губи доста от възприятието им. Затова пък кефа да си летиш без врати на хеликоптера трудно може да се опише. Един добре прекаран час от работната седмица с фотоапарат в ръка.

КАТ Варна // всички са за смяна веднага!

Предлагам бързо бързо да се смени цялото ръководство на КАТ Варна, Дирекция Пътна Полиция, или както там би трябвало да се нарича сега.

Поради тотално несправяне с работата си.

Във Варна е някаква луда анархия. Всякакви бекове минават на червено под видео-наблюдението, минават по забранени участъци, правят забранено преустрояване, кара се масово с много над разрешената скорост, и то агресивно, и всичко това с едно усещане за безнаказаност. Което ще рече, че няма грам контрол, и тъпите видео-камери или не работят, или никой не глобява на база нарушенията, които са заснели.

Има толкова кръстовища, на които правилника се нарушава на всеки няколко минути, при това абсолютно ежедневно. Варна не е малък град все пак. Би трябвало да има достатъчно пътни патрули. А на които не им е ясно къде се случва това – да ходят да си търсят нова работа, очевидно и тази работа не могат да вършат нормално.

Кафа от кретени.

Бойко, като идваш във Варна, хайде моля те зарежи рязането на ленти и ходенето на риболов, ами свърши и малко работа!

Не на войната по пътищата!

Постопли се и джигитите масово плъзнаха (особено при сухо време, когато старите изтрити гуми що годе държат). Единственото време от деня, когато се кара що годе спокойно е много рано сутрин. Или в големите задръствания. А вечерта по булевардите и като цяло извън града е просто пълна извергия.

Петъка като си връщах от София микробус излезе на прохода да изпреварва камион с дърва и още една кола, като кара 4 завоя в насрещното без никаква видимост. Ние карахме стотина метра назад и слушахме Above and Beyond. Колко да сме се забавили като не изпреварваме в подобна ситуация? При положение, че колата ми е бърза, с доста висока активна и пасивна сигурност, с нови гуми и постоянен мониторинг върху спирачната система..

И понеже почти през целия четвъртък и петък валя, изобщо пък няма да споменавам колко хора с изтрити или евтини гуми, които не се държат добре на мокро, какви глупости правят. Маклауд ряпа да яде.

Необходима е масирана кампания по всички медии, както беше чешката кампания Nemyslíš, zaplatíš!. Трябва вместо реклама на цигари и манджи по крайпътните билборди да има снимки на размазани коли и хора!

Darren Heath, formula1 photography

Попаднах на страхотен фотограф, като препратка от любимия ми автомобилен блог – motoringconbrio. Мисля, че не съм попадал на по-хубава артистична фотография на случващото се във Формула1.

http://www.darrenheath.com