затвори× Обадете се +359 (888) 63 00 55

Троян-Кърнаре, Рибарица, Троян, Костенец и други красоти

Адски се накефих покрай последното ходене по работа до София.

С цел избягването на трафика около Сливен и Стара Загора на обезумели и напечени шофьори, този път решихме да пътуваме по възможно най-дългия но красив маршрут до Костенец. Като минем през Троян, Кърнаре, Копривщица и се спуснем към Костенец. През цялото време (като не броим нощното минаване на пътя около Мухово, че нищо не успяхме да видим в тъмницата) имаше страхотни гледки.

Троян-Кърнаре не е толкова бърз и удобен за пътуване като прохода до Омуртаг, но пък е доста живописно ако човек разполага с достатъчно време и фото-техника (и не го домързи да вади апарата, снимайки с телефон)

На Беклемето се открива страхотна гледка. И релакса е пълен.

На връщане от София се отбихме да починем и хапнем на Рибарица и някои къщи адски ме спечелиха. Толкова е красиво и приятно, че обмислям семейно почивка там за няколко дена. Много ми допадна и прохода (този път от другата страна на паметника и беклемето) и отново сме в Троян.

Бих живял в Троян, като се замисля. Много приятно градче със страхотни места за ходене наоколо.

Шофиране на брандиран автомобил

То е ясно, че като цяло какъвто и автомобил да шофира човек е необходимо да си спазва ПДП, както и да има културно поведение по пътя. Движението е достатъчно натоварено, а хората достатъчно изнервени, за да срещаш повече от един път на ден нагли шофьори зад волана.

Наградата за този месец отива за този хубавец:

Случвало ми се е извън града няколко пъти автомобил на Хенди да се държи абсолютно неадекватно, както и автомобил на Метро. Повечето колички са малки градски колички, които се карат като за последно с възможно най-голямата агресия сякаш сме сами на пътя, а бързаме за важни дела.

Хората, които шофират фирмени автомобили дали ги инструктират че каквото и да правят е добре да пазят доброто име на фирмата?
Забелязвал съм по камиони на транспортни фирми изписан телефон, на който да се обади човек ако шофьора се държи некоректно на пътя. И това си значи, че човека е бил инструктиран освен написването на подобен телефон.

Мислите ли, че лошо поведение на пътя с брандиран автомобил действа зле на името на компанията?

Фолк фестивал

И тази година пропуснах Международния фолклорен фестивал. Като че ли е втора поредна година, когато или не ми пасва, или просто не ми се занимава да ходя да влача раница. Този път първото дефиле замина заради работа, а второто заради разходка извън града. Нищо де, догодина пак ще има.

Затова пък тази година за втори път сменям маслото на колата. Обикновено за всичките тези години това се е случвало един път годишно. Тази година – два пъти. Нямам нищо против и три пъти да го сменям. То нямаше такова яко каране тази година.

Вносителите на Castrol са абсолютни пичове. Перфектно място да отидеш да си избереш масълце, бързо и добро обслужване, и страхотен продукт (колата мърка като котарак от Magnatec-а). Готова е за поредното ходене до Костенец …