затвори× Обадете се +359 (888) 63 00 55

Домашна Хлебопекарна

От доста време се каня да взема домашна хлебопекарна. Мисля, че първият път в който изпитах непреодолимо желание беше като ходих за първи път в Хамбург. Напрамо си умрях по техните хлебчета със сусам, семки… Уникални. После с времето остана на по-заден план. Години по-късно след поредната седмица изкарата по улиците на Хамбург с фотоапарат в ръка и на препечени питки и лате, отново ме глождеше доста време, въпреки, че хората там едва ли ги пекат в домашни хлебопекарни, но какво пък пак е по-добре човек да си пече сам хляба както си иска. Доста по-добре отколкото да си купуваш заводски хляб със съмнително качество.

Е от няколко седмици имаме домашна хлебопекарна – moulinex.

Взех най-евтиния модел, понеже не бях сигурен как ще го възприеме семейството като вкус. Но не съжалявам, ако някой ден се скапе ще взема по-висок клас с повече бъркалки и програми. Въпреки, че не мога да кажа нищо за сегашните.

След две объркани рецепти (на око не става, иска си кантар!) и помощ от приятел, вече нещата се получават. И хляба има изключителен вкус (рецептата от книжката няма този вкус, иска малко фантазия, есперименти и помощ от по-стари пекари) и печем постоянно.

Бял хляб с яйце, кашкавал, чисто масло и сирене :D