затвори× Обадете се +359 (888) 63 00 55

Как да си направим червено небе с Adobe Photoshop

Документа описва как да се обработи снимка за Интернет нужди, включително поставянето на елементарна рамка. Ако желаете да го ползвате за печат е необходимо да работите върху оригиналния файл след ъпсайз (примерно до 30см на 20см на 300 дпи), като шарпването е по-различно от описаното тук. Ако не Ви харесва изходния вариант на оцветяване на небето – можеде да експериментирате с друг цвят, с други настройки на изображението… изобщо свободни сте да правите каквото решите. Надявам се, това да е от полза на някой.

Настоящият документ е написан с единствената цел да илюстрира съвсем сбито как може да се имитира донякъде ефекта на цветен градиентен филтър с помощта на софтуер от сорта на Adobe Photoshop ® . Ако мислите, че има неточности или може да бъде написан (без да става 50 страници и повече) по-добре, можете съгласно лиценза да го допишете, допълните или да ме потърсите за да оправя неточностите ако желаете.

може да бъде изтеглен от следния адрес:

http://www.ambientdefocus.com/weblog/photo-gradient-howto.pdf

Документа се разпространява под Creative Commons License Attribution – NonCommercial 2.0. Имате право да копирате, разпространявате и доразвивате този документ при спазването на следните правила – посочване на оригиналния автор и нямате право да ползвате без моето разрешение документа за комерсиални цели. Кратко описание на лиценза може да бъде открито на този адрес http://creativecommons.org/licenses/by-nc/2.0/ а пълното на следният http://creativecommons.org/licenses/by-nc/2.0/legalcode

приемат се и препоръки и мнения. и ограничена критика дори (след модериране обаче :Р)

,
Warning: Use of undefined constant display - assumed 'display' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/ambientd/public_html/weblog/wp-content/themes/ambient-responsive/single.php on line 36
май 28th, 2005
| публикувано в Фотография Коментари (6)

Коментари

 • yovko, май 31st, 2005, 2:28 pm


  Много добро нещо, Жоро! Чудесно е, че такива неща се появяват на български. Sorry, че чак сега смогнах да го погледна! Keep on writing :-)

 • Дончо, юни 6th, 2005, 11:36 am


  Документа е странотен, но :( :( !
  Защо ръководството не е и за GIMP? Защо за Фотошоп, дето струва 1 торба пари, и почти за същата работа става (поне от моята, чисто лаишка гледна точка)?

  Моля те, виж какво може да направиш по въпроса. Ужасно ще ме зарадваш, да знаеш! Най-добре според мен е да запазиш текста, но да включиш и как да го направим с ГИМП.

  Аз видях голям зор, докато направя тоз елементарен мой банер, а да не говорим и че не съм много доволен от това как се получи…

  Моля?

 • george, юни 7th, 2005, 4:10 pm


  добре!
  понеже от известно време насам не ползвам гимп, нито имам линукс (ако не броим щайгата, която е в службата а там няма нито монитор, нито помощни средства като мишка и кб) го направих за фотошоп.

  обещавам да напиша няколко неща за гимп.

  нема да са на абсолютно супер про ниво. но ще има доста добри неща вътре и то супер селектирани като за лаици (какъвто съм и аз).

  ще викам като съм готов.
  сори за дискриминацията :)))

 • go_fire, февруари 22nd, 2009, 6:39 pm


  Аз не съм ден на фотошоп, гимпър съм. Обаче тази тема ми хареса и реших, че няма да ми е трудно да го адаптирам, защото е впечатляващо. За съжаление pdf вече липсва, ще може ли пак да го качиш? Вярно е от преди три години, но ми се струва ценно, а и не виждам изпълнено обещанието за гимп урок :)

 • george, февруари 23rd, 2009, 7:11 pm


  здравей, верно тоя линк се е омацал.
  истинския линк е на:
  http://www.ambientdefocus.com/weblog/postprocess1-gradient.pdf

  а останалите рийдмита ги има на:
  http://www.ambientdefocus.com/weblog/?page_id=726

 • go_fire, февруари 24th, 2009, 6:15 pm


  Благодаря!

Коментирай?

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон! Не го правете и ако не сте напълно съгласни с правилата за коментиране!
* Required Field