затвори× Обадете се +359 (888) 63 00 55

http://www.dpreview.com/reviews/nikond70/
http://steves-digicams.com/2004_reviews/nikon_d70.html

тия дни много се запалих по идеята скоро да се сдобия с един никон д70. покрай това дори си мислех да направя 10тина поредни теми за всеки от по-разпространените апарати от по-ниския ценови клас – какво ми харесва и какво не ми харесва във всеки от тях. в последствие стигнах до това, че не ми се навлиза в спорове кое е по-добро. това се води от толкова много време, на толкова много места и от толкова много хора, че в крайна сметка е един от най-безсмислените спорове.

все пак ще напиша какво ми харесва – харесва ми динамиката на изображението. чудесна динамика, която е малко по-добра от канон 300д, 350д, 10д и 20д. шума на никона при висока чувствителност е много филмоф, не дразни и може да се чисти доста успешно с роу конвертора без да остават следи от него. харесва ми това, че е малко по-масивен от 300д и 350д, разбира се не колкото 10д и 20д, но е достатъчно масивен. харесва ми функционалността на менютата му.

не ми харесва – няма много механични обективи от старите, които са разпространени в българия. апарата не мери през старите механични обективи на резба м42. има потвърждаване на фокуса, но не и мерене. т.е. ако човек си намери някой хубав цайс за 100тина лева, който е почти на качеството на скъпите серии обективи на бленда 2.8, фокуса е ръчен, светва лампичка при достигане на добър фокус, но бленди и скорости се настройват ръчно всеки път. иначе има опасност от недоекспониране или преекспониране на снимката.
крайно не ми харесва и това, което прочетох вчера. и преди месеци бях попадал на леко прокрадната информация по случая на родните форуми, но явно не е толкова изолиран случай.

те така. горните две неща ми убиват желанието за д70.

,
Warning: Use of undefined constant display - assumed 'display' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/ambientd/public_html/weblog/wp-content/themes/ambient-responsive/single.php on line 36
юни 23rd, 2005
| публикувано в Фотография Коментари (2)

Коментари

 • Дончо, юни 23rd, 2005, 11:07 pm


  Много добра идея! Не е зле да слагаш и по един линк за по-удобно направо към някои от review-ърите на английски.

  Та значи – без Д70, така ли?

 • george, юни 24th, 2005, 1:08 pm


  ще слагам.
  ами виж. снощи снимах с 300Д r i 350Д с един механичен обектив 135/2.8 цайсов. купуван на старо за 50 лева. ако знаеш как „рисува“ тоя обектив! можеш да го сбориш само със обективи от серията L. вземи един добър 85 механичен на 2.8, излиза ти под 100 лева. оптика цайс примерно. за да го сбориш ти трябва твърд обектив от L серията на канон. да кажем 85/1.2 L. можеш да провериш колко струва.

  е да механичния обектив фокусираш ръчно, но те са светли повечето и се свиква супер лесно. ще напиша тема и за канона.

  та мисълта ми е. че мога с 300 лева да си купя някой 55/2, нещо 135/2.8 и д акажем нещо 200/4. механично. което пребива зум обективите от ниския клас (за сравнение китовия 18-60 май беше на никона е към 350 лева). не пребива зум обективите от високия клас (примерно 70-200/2.8L IS с цена към две илядо доларес) нито твърдите от високия клас (от сорта на 85/1.2L USM при цена незнам мисля илядо и шестстотин доларес).

  а с никон тия м42 обективи немог ада ги ползвам. дори да намеря механични за него, няма мерене през обектива. докато при канона има. и ти остава само ръчния фокус, който не е никак труден.

  разбира се ако имаш парици за хубави никонски обективи, китовия, 50/1.8, и да кажем тоя дето е 70-200VR (не съм супер сигурен дали беше от 70) си ток. не ти трябва да се блъскаш с механичните :)))

Коментирай?

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон! Не го правете и ако не сте напълно съгласни с правилата за коментиране!
* Required Field