затвори× Обадете се +359 (888) 63 00 55

sigma sd9

http://www.dpreview.com/reviews/sigmasd9/
http://steves-digicams.com/2002_reviews/sd9.html
http://foveon.com/

харесва ми цветовете, които излизат от сензора на фовеона. 3 мегапиксела с 10 милиона фотодетектора. цветовете са просто убийствени. динамиката повече от 6 мегапискеловите и около 8 мегапискеловите дслр-и. харесва ми още че за да постигнеш такова качество не се налага да си купиш скъп обектив на цената на няколко пъти качеството, а може да изглежда супер прилично с един доста евтин сигма обектив. поради спецификата на технологията на фовеон сензора. харесва ми също, че е масивен и голям, и че поддържа firewire пренос на данни.

не ми допада спецификата на визьора, малко е объркваща ако не си свикнал. крайно не ми допада това, че няма повече от 400 аса, като при 400 шума си е доста забележим. да, филмов е, и не дразни, но го има. това обезсмисля част от желанието ми да снимам със светлосилен обектив на 1.4 или 1.8 при ниска осветеност. не и с 400 аса горна граница. не ми харесва и това, че е с 4 батерии вместо акумулатор. не ми допада и това, че няма jpg. снима само в raw формат.

sigma sd10

http://www.dpreview.com/reviews/sigmasd10/
http://steves-digicams.com/2003_reviews/sigma_sd10.html

харесва ми че вече има повече светочувствителност – от 100 до 1600 аса. второ поколение на фовеон сензора. харесва ми това, което писах за качеството на картината и с по-обикновени обективи, което си е адски плюс.

не ми харесва това с батериите, което родължава и в този модел. както и това с визьора, но както писах вече предполагам че е въпрос на малко снимане за да свикне човек. не ми допада и това, че няма поддръжка на jpg, отново има само raw. иначе ако снимаш по-семейно някой път или на събиране, където няма да печаташ големи копия, jpg-а си беше супер решение.

както фил асли пише конклужън накрая – кефи ме, бих си го купил това.

…скоро се чака май фовеон 3х5. 5 мегапиксела с около 17500 фотодетектора.

,
Warning: Use of undefined constant display - assumed 'display' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/ambientd/public_html/weblog/wp-content/themes/ambient-responsive/single.php on line 36
юни 25th, 2005
| публикувано в Фотография Няма коментари

Коментари

Коментирай?

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон! Не го правете и ако не сте напълно съгласни с правилата за коментиране!
* Required Field