затвори× Обадете се +359 (888) 63 00 55

странна работа става. верно, че тия дни имам адски много работа и немога да си позволя лукса да следя политическия живот – да зяпам новините, да чета вестниците всеки ден и други такива. обаче в нацелените моменти, когато жена ми гледа телевизия и новини, грам нищо не се чува за евентуалното бъдещо правителство. или изобщо за отминалите избори. настанала е някаква пълна мъгла. сякаш някой налага информационно затъмнение, което би трябвало да е невъзможно в наши дни и при наличието на частни медии. или просто тия немогат братче да се спазарят за кокала. кой с кого какво… никва информация?

в крайна сметка излиза следното – май трябваше никой да не гласува и така няколко пъти поред да са невалидни изборите покрай прекалено малкия процент гласували. и така докато водещите партии не усетят, че няма да стане тяхната. че има нужда от нови лица, нови програми, нови стратегии. защото иначе какво се оказва? уж партия А спечелила изборите (миналата година била партия Б) ама сега на партия А не и стига мнозинството за да взема сама решенията и какво? хоп коалиция между партия А, Б и В (че може и Г). да не говорим колко са се накоалирали (май няма такава дума, но не се сещам друга) самите партии. е какъв е смисъла от гласуването, след като пак същите хора като миналите избори (от партия Б например) ще решават. бати положението.

,
Warning: Use of undefined constant display - assumed 'display' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/ambientd/public_html/weblog/wp-content/themes/ambient-responsive/single.php on line 36
юли 7th, 2005
| публикувано в Неподредено Коментари (2)

Коментари

 • Дончо, юли 7th, 2005, 5:40 pm


  Жоро, това е грешно:

  май трябваше никой да не гласува и така няколко пъти поред да са невалидни изборите покрай прекалено малкия процент гласували

  Подобни изказвания може да създадат заблуда в някой човек, че ако твърде малко гласуват – тогава „изборите са невалидни“. Изборите са валидни дори и само 10 човека да гласуват! Няма процент, който да прави изборите невалидни – поне не и според сега действащото ни законодателство.

  Няма да коментирам колко е правилно това и колко не. Просто факт. НЕгласуването не е решение, както толкова пъти се опитахме да обясняваме в БГ блогосферата. В гласуването е истинското решение.

  Но няма да се „оправим“ в гласуването, докато не се „оправим“ и в мисленето, работенето, почиването, и т.н. (нищо лично тука – генерализирам! Ти си един от най-отдадените на работата си хора, така че въобще по-горе не става въпрос за теб, а като цяло!)

  Така че не се заблуждавай – не заблуждавай и другите. Изборите в БГ са валидни независимо от процентът гласували на тях!

 • george, юли 7th, 2005, 5:46 pm


  хм, благодаря ти, наистина не съм чел и не съм запознат, мислех че ако е прекалено нисък процента гласували изборите не се валидират, а се правят наново.

  не е решиние сигурно негласуването. може би си прав, обаче жалкото е че не виждам решение и с изборите. да, мнозинството е другаде, обаче… същите хора си остават водещите парламентарни групи, същите хора ще си седнат по министерските столове. и изобщо що аджеба беше нужно всичко, след като нещата ще си отидат като гледам по старому. а де?

Коментирай?

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон! Не го правете и ако не сте напълно съгласни с правилата за коментиране!
* Required Field