затвори× Обадете се +359 (888) 63 00 55

Софийският градски съд отхвърли иска на тежко ранената от Максим Стависки Мануела Горсова срещу застрахователната компания на бившия световен шампион по фигурно пързаляне „Дженерали застраховане“ за 189 254 лв. Освен това семейството й ще трябва да плати и 21 000 лв. съдебни разноски…

Съдийският състав обаче приема, че при това лечение за Мануела не са настъпили имуществени вреди, тъй като престоят и манипулациите в Израел са заплатени с парите, постъпили по дарителските й сметки в рамките на националната кампания, организирана за подпомагане на тежко пострадалото момиче.

Продължението на:
максим стависки е над закона ?!
разследването за стависки ”потъва”
темида се шегува
а иначе хора лежат по бързата процедура ефективно за кражба на вафли и сухи пасти на стойност 31 лева

То нямаше такава гавра – първо лице от кампанията за “ако си пил – слез. искам да стигна жив” прави на парчета един човек и праща друг в кома, и се разминава с условна присъда. При положение, че системно се е чувствал над закона. И сега нямаш право на обезщетение, защото хората са ти помогнали.

Браво на хората от Дженерали застраховане, такава безценна „рекламна кампания“ си спретнаха. Никога не съм им бил клиент, но сега имам и конкретни резерви вече.

Браво и на родния съд.

Впечатление ми прави това (касае Дженерали):

Ответникът по делото „Д.з.”АД оспорва иска/с писмения отговор от 08.03.2010г./, като твърди, че искът е неоснователен.Не оспорва наличието на валидно застрахователно правоотношение по застраховка „Гражданска отговорност”, досежно увреждащият автомобил управляван от М.С..Твърди, че на компенсация подлежат действително претърпяните от пострадалото лице имуществени вреди-т.е. това с което се е влошило имущественото състояние на увреденото лице в следствие на увреждането.Поддържа, че в случая такова влошаване на имущественото състояние не е налице, тъй като претендираните в исковата молба парични суми са платени от получени дарения от трети лица в полза на М.Г. за нейното лечение.

И това (касае Стависки):

Твърди, че искът е неоснователен, поради което оспорва същия, в това число и по отношение на размера.Поддържа, че ищцата не е претърпяла имуществени вреди за осъществяване на посочените в исковата молба плащания, тъй като с посочените в исковата молба суми са задължавани дарителски сметки, открити на името на пострадалата М.Г.
…………

Излага доводи за липсата на обективна необходимост от провеждането на лечението на пострадалата в И..Моли искът да се отхвърли като неоснователен, със законните последици.

,
Warning: Use of undefined constant display - assumed 'display' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/ambientd/public_html/weblog/wp-content/themes/ambient-responsive/single.php on line 36
юни 14th, 2011
| публикувано в Ефирно Коментари (4)

Коментари

 • Emil A. Georgiev, юни 14th, 2011, 5:06 pm


  На практика съдът прехвърля отговорността от вредителя към даряващото общество. Трагедия.

 • yovko, юни 15th, 2011, 10:21 am


  И поредния случай, в който законът и моралът нямат допирни точки.

  Иначе аз лично никога повече и 2лв застраховка не бих направил в Дженерали.

 • george, юни 15th, 2011, 8:53 pm


  Ами то дори без да намесваме морала, хареса ми този коментар от Дневник

  Дружеството се отнася c пълно разбиране към нещастието на сем. Горсови, но разноските за лечение, за които те претендират, вече са покрити c целеви дарения и те не могат да бъдат обект на
  ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! !
  повторно обезщетяване
  ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! !
  от застрахователя.“
  ДАРИТЕЛИ, ДА ЗНАЕТЕ, ВИЕ ОБЕЩЕТЯВАТЕ ВМЕСТО ЗАСТРАХОВАТЕЛИТЕ!!!!
  ДА НЕ ПРОПУСНЕТЕ ДА СЕ РЕГИСТРИРАТЕ ПО Кодекса за Застраховане!!!
  Че ще ви погнат за нерегламентирана застрахователна дейност..

 • ddd, август 12th, 2019, 1:17 am


  Случаят с Мануела Горсова и Максим Ставийски е особен и показателен.
  В западните общества се зачита застраховката гражданска отговорност, която следва да покрива щети до 1 или 2 милиона долара.
  В Българското законодателство не знам каква е горната граница, покривана от застрахователите. В случай на събитие би следвало парите по обезщетяването да бъдат търсени и изплащани от застрахователя. Ако има виновност и криминално поведение – тогава държавата следва да предявява претенции и обвинения заради загуба на живот и други щети. Няма логика потърпевшите от семейство Горсови да се съдят с Максим след като държавата е създала застрахователни и други посреднически институции, за да не се стига до иректния сблъсък и саморазправа межу извършители и потърпевши.

Коментирай?

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон! Не го правете и ако не сте напълно съгласни с правилата за коментиране!
* Required Field