затвори× Обадете се +359 (888) 63 00 55

харесах си още един интересен автор от магнум:
ferdinando scianna

а иначе днес окончателно мирясах с обективите, поне засега. след два месеца натестване вече горе долу имам представа какви обективи ми трябват и си набавих що годе най-доброто на възможно най-приличните цени. евентуално по-добро може да се говори за лайка обективи или скъпи обективи от „л“ серията на канон. като според някои мнения цайсовите обективи са що годе на същото качество. е да, без удобството на автоматичния фокус и бързината. мдам.

пентакона (29/2.8), който си бях купил, днес го продадох. мина доста време без да го ползвам а е срамота да си стои просто така. пък и най-вече получих супер изгодна оферта за него. днес вече е в новия си собственик в търново. и човека е доста доволен. както съм доволен и аз.

чинона, който го взех за тестове и да го купя. и който е доста приличен обектив на супер прилична цена (обикновено вървят около 80 лева, но тоя ми е офериран на 60 за мен) май ще стане собственик на един приятел от варна. на него ще му върши супер добра работа, а и да не забравяме приличната цена. 135 милиметров обектив в перфектно състояние, без драскотина, на 60 лева си е направо подарък. аз се обзаведох междувременно с карл цайс сонар. 135/3.5. прекрасен обектив в прекрасно състояние и жестока рязкост. горе долу на максимално отворена диафрагма 3.5, отговаря като рязкост на чинонския и пентаконските на същата дължина, но на диафрагма 5.6 и нагоре (може би по-скоро около 8). гледаш снимката и имаш чувството че е шарпена. а тя не е. мдам. цайс си е цайс.

такумара?… не се разделям с него при никакви условия на тоя етап.

Коментари

Коментирай?

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон! Не го правете и ако не сте напълно съгласни с правилата за коментиране!
* Required Field