затвори× Обадете се +359 (888) 63 00 55

по едно време журнала, блога или както искате го наречете, ми се казваше неподредено. защото понякога често, понякога доста рядко имам желание за писане и като имам в една тема пиша за какво ли не. май трябва да го върна да се води неподредено.

иначе започна сезона на многото работа. предварителни прогнози накъде сме с поръчките, парите и данъците. и други такива. трябваше да се ходи в ротердам ама като гледам сервизите тоя месец може би няма да стане. няма да има физическа възможност да се отделим от офиса. което донякъде е добре де – това значи около час преди работа всяка сутрин до морето и в морската градина. това значи есенна серия 2. макар и малко по-шаренка от миналогодишната черно-бяла.

напоследък пиша само за фотоапарати и фотография. и е супер странно че според статистиката на блога посещенията се увеличават. най-честото търсене в блога ми е свързано с фотография. и канон! напоследък като се сетя канон-никон и неизменно се сещам за думите на йовко, че „ПОЧИТАТЕЛИТЕ НА CANON СА СЕКТА“. което идва от коментарите по тази тема в неговия дневник.

междувременно за сетен път се отчайвам от фотографските сайтове (не включвам ърбанстайл) из родното нет пространство. и ще си дам малко почивка без да качвам. то ми остана само регистрацията във фото-форум де. на фото-култ нямам нито една снимка и отдавна ми мина желанието да показвам мои неща там. тия дни за сетен път се разочаровам от несвързаните коментари, на които са способни хора, които си мислят че могат да снимат, въпреки че го правят едва ли не от днес. или пък го правят отдавна, но не им се отдава особено. затова за известен период ще качвам само на личния си сайт, на фото-журнала понякога, и на ърбанстайл. жалко че там се затлачват нещата с подмяната на сайта.

между другото http://g.cult.bg е ъпдейтнат включително със фотките, които наснимах вчера на албена.

,
Warning: Use of undefined constant display - assumed 'display' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/ambientd/public_html/weblog/wp-content/themes/ambient-responsive/single.php on line 36
октомври 17th, 2005
| публикувано в Неподредено Коментари (7)

Коментари

 • Дончо, октомври 17th, 2005, 2:09 pm


  там се затлачват нещата с подмяната на сайта

  Нещо, с което да мога да помогна?

 • Дончо, октомври 17th, 2005, 2:14 pm


  Между другото, виждам редица от твоите снимки от urbanstyle.org да са и в твоят сайт с copyright знак отдолу… Не знам дали това е честно спрямо някой, който реши да използва нещо от urbanstyle в работите си.

  Как е по закон, някой знае ли? Ако една снимка е и copyright, и CC? По-лекия лиценз ли важи?

 • george, октомври 17th, 2005, 2:49 pm


  Нещо, с което да мога да помогна?

  хм, йовко в момента е много зает за да га натискам, но ще отворим на мейла дискусия като се види с малко повече време. предполагам, че можеш да помогнеш.

  Между другото, виждам редица от твоите снимки от urbanstyle.org да са и в твоят сайт с copyright знак отдолу… Не знам дали това е честно спрямо някой, който реши да използва нещо от urbanstyle в работите си.

  хм, прав си. ще сменя лиценза на нещата в сайта ми, които са под сс на ърбанстайл или на фото-журнала ми. докато го направя – валиден е сс лиценза за тях. благодаря, че ми обърна внимание!

 • yovko, октомври 17th, 2005, 5:40 pm


  По отношение на новия софтуер имам няколко идеи, но докато не мине OpenFest 2005 не се виждам свободен за подкарване на нов софтуер – ще трябва да оцелеем до ноември на WP-то.

  Иначе, George, изобщо не е нужно да сменяш нещо!!! Ти си оригиналния автор на твоите снимки! Можеш да ги пускаш под колкото си лиценза искаш. Можеш да ги дадеш на Дончо под един лиценз, на мен под друг. Не пречи на urbanstyle.org една снимка да е обявена като CC-нещо си, а на твоя да е full copyrighted – който иска да я получи свободна да си я вземе от urbanstyle – няма никакъв проблем. MySQL можеш да си свалиш под GNU GPL и да си платиш за комерсиален свободен лиценз – двойно лицензиране се нарича схемата. Лицензията е вид договор – споразумение между автора и ползвателите – не пречи с едни хора да имаш по-различен договор от други – т.е. с потребителите на един или друг сайт…

 • george, октомври 17th, 2005, 6:17 pm


  оо, това за лиценза е добре!
  те на ърбанстайл са по-мънички и без това (обикновено 640 пиксела по дългата страна). това е добре, че може да имаш неща на различно място под различен лиценз. значи ще оставя на моя сайт под всички права запазени. мдам. мерси и на теб за информацията.

  ок, ноември да е.

 • yovko, октомври 18th, 2005, 4:01 pm


  Има и още нещо за лицензите – ако си пуснал една снимка под лиценз Хикс и аз съм я видял под този лиценз и съм си я взел (ако съм имал право разбира се), това е сключен договор между мен и теб при тези условия. Ако ти след два дни размислиш и си смениш лиценза той ще е в сила за всички останали от там нататък, но с мен вече имаш сключен договор при първоначалните условия и не можеш да ги отмениш, освен ако лизензът няма expire-клауза.

 • Дончо, октомври 24th, 2005, 1:22 pm


  @Йовко: CC имат ли expire-клауза? Май по принцип нямат, но ако някой е голям зевзек, може ли да си сложи?

Коментирай?

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон! Не го правете и ако не сте напълно съгласни с правилата за коментиране!
* Required Field