затвори× Обадете се +359 (888) 63 00 55

Всичко се променя. При това с достатъчно бързи темпове.
iTunes вече е официално достъпен за България
Amazon вече предлагат 4 вида от електронния си четец – kindle, touch kindle, touch kindle 3g, kindle fire

Аз като си гледам поръчките, май доста често поръчвам книги от щатския Амазон (последния месец и нещо вече четвърта поръчка). И ми доставя огромно удоволствие. Наред с книгите за дизайн, поръчвам яко и фотографски неща. И като се замисля от доста време не съм стъпвал в родна книжарница за да си купя някое луксозно подобно издание. Не само заради цената (която най-често е два до три пъти по-висока, освен всичко останало), но и заради отношението и обслужването като цяло. Сещам се за още една статия на Йовко за паразитите, но тя е линкната от горната, така че който му се чете – Йовко го е написал максимално разбираемо.

Следващите неща, които очаквам са книги за въздушна фотография на природата:
Patterns Of The Earth, срещу обидната цена от 7.58 долара в момента, и
The New Earth from Above: 365 Days… някакви си почти 800 страници, срещу скромната сума от 21 долара и горница. Да си палнеш една кубинска пуричка и да си прелистваш – голям кеф.

От предните поръчки горещо препоръчвам:
On This Earth: Photographs from East Africa
Michael Kenna: A 20 Year Retrospective
Retrospective Two

Коментари

 • Васил Колев, октомври 2nd, 2011, 2:26 am


  По темата за поръчването на книги – аз по съвет на приятели от amazon минах на bookdepository и определено нещата са по-добре – цените са по-ниски (близки са до американския amazon, нямат доставка, допълнително ДДС и т.н.) и няма шанс някой кретен да ги спре на митница и да те занимава с глупости.

  (за електронни книги май нищо не е успяло да бие bookwarez-ите)

 • george, октомври 2nd, 2011, 9:54 am


  Ще тествам и Bookdepository, благодаря ти.
  Аз поръчвам от американския Амазон, и понеже поръчвам по няколко, разходите за доставка не идват големи като се раздели. Отделно не са ме обмитявали никога (при цени от по стотина долара на поръчка).

 • Васил Колев, октомври 2nd, 2011, 12:43 pm


  Имат една отделна такса на всяка книга (packaging and postage), която няма как да се раздели. Иначе, това с обмитяването е в общи линии на късмет – все някога ще уцели и теб (и без значение колко голяма е пратката, на мен ми спряха една за $18 с доставката и нямаше никакви мита и данъци, само някаква глупава такса).

Коментирай?

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон! Не го правете и ако не сте напълно съгласни с правилата за коментиране!
* Required Field