затвори× Обадете се +359 (888) 63 00 55

тия дни имам слабост да „зациклям“ на дадена музика и да я слушам почти постоянно само нея. понекога го правя и дори не забелязвам че отначало съвсем съзнателно, а после донякъде подсъзнателно връщам същата песен отново и отново. вчера това беше микса на faithless – everything will be allright tomorow. който невероятно ми хареса. наистина много ми хареса. записах си го дори на диск за колата. и си го въртях и през целия път на връщане до в къщи.

от офиса на път за нас има два пътя, единия е доста кратичък – няма и 5км. разбира се има 4 светофара и бая се чака особено в края на работния ден. обикновено идвам по него защото сутринта е що годе организирано. вечерта най-често също се прибирам по него. напоследък дори не ми пречи задръстването. просто си слушам музика и колата тъкмо е загряла. топличко е. можеш да си запалиш цигара и да наблюдаваш края на работния ден и как хората уморени се връщат по домовете.
обаче има още един обратен път. по околовръстното за комплексите – дружба и златните. покрай винса. трилентово платно. спокойно и тихо. можеш да се наслаждаваш повече на пътуването. после покрай езиковите гимназии и по другия околовръстен път. да, пътя е доста повече като километри, но се пътува по-спокойно. минавам по него обикновено като съм много уморен, или като имам нужда малко да покарам без да мисля за нищо. много обичам да шофирам…

днес луднах по още една песен (precious) от последния албум на depeche mode. която освен всичко останало има и хубав текст

Precious and fragile things
Need special handling
My God what have we done to You?

We always try to share
The tenderest of care
Now look what we have put You through…

Things get damaged
Things get broken
I thought we managed
But words left unspoken
Left us so brittle
There was so little left to give

Angels with silver wings
Shouldn’t know suffering
I wish I could take the pain for you

If God has a master plan
That only He understands
I hope it’s your eyes He’s seeing through

Things get damaged
Things get broken
I thought we managed
But words left unspoken
Left us so brittle
There was so little left to give

I pray you learn to trust
Have faith in both of us
And keep room in your hearts for two

Things get damaged
Things get broken
I thought we managed
But words left unspoken
Left us so brittle
There was so little left to give

продължавам да си я въртя. на тръгване от офиса си я записах точно 6 пъти тази песен на диск. като се прибрах четвъртият път беше към края си. дори не усетих как бях стигнал. знам, че никак не е нормално човек да слуша една и съща песен толкова пъти обаче не ми пука :) понякога ми доставя удоволствие.

иначе утре пътувам за констанца. много рано сутринта. предния път като ходих преди няколко месеца посрещнах изгрева някъде около балчик. беше червено, огнено и привличащо. идваше ми да спра колата отстрани пътя и да изгледам онази най-красива част от изгрева, която трае не повече от 10 минутки. когато слънцето е още слабо и много червено…. обаче се наслаждавах само докато карах, защото трябваше да сме в пристанището им максимум до 10.30. утре може би пак ще посрещна изгрева, макар че ще тръгна час по късно. и съм с по-бавната от служебните коли. това ще рече че ще видя изгрева може би още като изляза от варна…

харесвам изгревите, въпреки че немога да ставам рано за да ги гледам. може би пък това, че не го правя често прави изгревите ми толкова ценени. и сетивни.

,
Warning: Use of undefined constant display - assumed 'display' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/ambientd/public_html/weblog/wp-content/themes/ambient-responsive/single.php on line 36
декември 9th, 2005
| публикувано в Музика Коментари (5)

Коментари

 • Вени, декември 13th, 2005, 11:25 am


  Приятно ми е, че срещам човек (теб, де), който има същия навик като мен – да зацикля на парче или албум и да си го записва няколко пъти поред, за да си го слуша него. Мислех си, че съм единственият хахо, който прави това :) Не съм шофьор, но правя това в плейлиста на Foobar-а (вкъщи) или на МР3 плейъра (навън). Съвсем сериозно си мисля, че „зациклянето“ по такъв начин е нещо като медитация и е позитивно, в смисъл че от една страна релаксираш, освобождаваш съзнанието от странични неща, а от друга – концентрирането върху дадена музика влияе силно върху подсъзнанието и и приемаш/инкорпорираш дълбоко в себе си смислите, които тази музика има за теб. Тези смисли не могат да се изкажат с думи, но са по-силни от думите.

 • george, декември 13th, 2005, 12:48 pm


  ооо, не си само ти. аз от адски много време съм така. мога да слушам едно и също с часове. накрая толкова се слива фона, че просто не ти прави впечатление ами ти прави нещо като изолазия от останалата среда. и ти е някакво такова спокойно – било то за работа или за почивка.

  но наистина, не са много хората, които „зациклят“ по подобен начин. и да, няма как да се обясни с думи. трябва да се почувства! :)

 • Дончо, декември 14th, 2005, 11:49 am


  Мда, и на мен Foobar-а ми е „зациклен“, само че на ДАРИК радио. И не съм го сменял от месеци…
  Е, когато по някаква причина ДАРИК го няма, тогава идва на помощ Magnatune, но това май не се брои като „хахо“ от тия по-горе ;)…

 • antea, декември 20th, 2005, 4:26 pm


  тук все едно открих себе си :) не само за зациклянето, но и за музиката в колата и пътя към офиса/вкъщи. случвало ми се е доста често сама да си удължавам маршрута, когато за това не се погрижи трафикът, само за да мога да чуя нещо пак и пак, а текущите любими неща си е направо задължително да ги записвам по два пъти, за да не си тъпча чантата непрекъснато с дискове :)

 • george, декември 23rd, 2005, 10:27 pm


  радвам се! …че откри себе си.
  (понякога се притеснявам от това с музиката)

  дончо, не, твоето не се брои за хаховско :)

Коментирай?

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон! Не го правете и ако не сте напълно съгласни с правилата за коментиране!
* Required Field