затвори× Обадете се +359 (888) 63 00 55

много ме кефи проф.вучков. винаги гледам с удоволствие „господари на ефира“ и се смея на глас. съжалявам че нямам кабелна единствено заради нешънъл джиографик, както и заради това че немога да гледам „скат“ и великият и неповторим професор. направо е уникален. ако се съберат всичките му бисери може би ще удари в земята батето… или поне ще го конкурира доста добре.. някъде дали няма divx с избрано от проф.вучков?

„crash“ продължава да ме стиска здраво за гърлото. и продължавам да слушам музиката към филма. дори днес имах много странна фото-сесия на плажа. от която излязоха предимно такива кадри. беше хубаво и пусто до морето. без грам човек… дори и стъпки много не се виждаха. взех си обратно и инфрачервения филтър на хоя, който за съжаление бях продал като купувах новия апарат. но сега е времето да си го взема пак.. мисля, че инфраред фотографията със дслр трябва! да е по-различна, отколкото с компактен апарат… някъде дори ми се намираше едно документче как се прави лека обработка (не беше никак лека между другото) за да се получи почти цветна фотография в инфра-червеният спектър.. но! най-добре би било пролетта. сега просто няма листа.

Коментари

 • cx, януари 20th, 2006, 2:03 pm


  Феномен си е Вучков, вярно. Ама той несъзнателно го прави, докато Батето ги ръсеше умишлено ;)

 • yovko, януари 20th, 2006, 6:11 pm


  Би трябвало да имаш ядове с инфраред фотографията с цифрака заради филтъра, който имаш вътре в апарата, точно пред сензора. Разните профита и IR-маняци си dedicate-ват специален апарат за целта, но не мисля, че на теб ти се иска да си хакнеш невъзвратимо Canon-чето ;-)

  http://www.lifepixel.com/digital-infrared/faq.html

 • george, януари 20th, 2006, 7:05 pm


  yovko, канона ми е достатъчно чувствителен към ир. и цмоса е достатъчно безшумен. няма грижа. аз какви яки неща изкарах с олимпуса и 2/3 матрица, дето на дълги експонации шуми… и пак си има начин. мога да направя безшумната снимка дори със сапунерка, само ми трябва роу…. преди време ме бяха канили на 1-2 сайта да напиша рийдми как става.

  разбира се със сони 717 биха станали още по добре. или с апарат без лоупас филтър. и все пак със дслр стават страхотни ир-та.

 • george, януари 20th, 2006, 7:08 pm


  оли 8080

  http://photo-forum.net/images/6_1114976580.jpg
  http://photo-forum.net/images/6_1114981624.jpg
  http://photo-forum.net/images/6_1120155236.jpg
  http://photo-forum.net/images/6_1120160065.jpg

  с 2/3 матрица дето над секунда експонация шуми като за световно, не е никак зле, а? между другото ако сериозно те интересува съм готов да ти направя рийдми и примери. както и един много много специален начин за снимане/обработка на ир… но пролетта може би.

 • yovko, януари 20th, 2006, 7:13 pm


  искам! :-)

Коментирай?

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон! Не го правете и ако не сте напълно съгласни с правилата за коментиране!
* Required Field