затвори× Обадете се +359 (888) 63 00 55

year two [21.1mb]

точно преди 2 години си купих първия цифров фотоапарат. ето още една презентация, която включва стотина снимки, направени в тази една година.

две години мания… 12 двд-та архив със снимки. 2 общи изложби с пламен михайлов и още няколко, мисля че 3, с фото-форум. 3 фотоапарата, от които единия беше служебен и снимах с него близо година… голяма краста е това фотографията. едно от нещата, които най-много ме радват е, че стигнах до тук без да чета нито една книга за фотография (въпреки че имам доста), нито една свързана с композиция, нито със светлина. всичко се дължи на много снимане и пространствено разпределение почти на магия. както визуално ми пасва на мен…

предишни презентации: една година през обектива, изложба видяно, есенна, есенна дълга версия.

удоволствието от това да видиш накуп доста неща с музика е почти както сутринта преди изложба… тихата празна зала, само ти и нещата ти. това което си видял за изминалите шест месеца или година… нареждаш ги, сядаш срещу тях, сам с тях. и … усещането е страхотно. доста по-силно от откриването и позитивността, която би могъл да откриеш в очите на гостите… наскоро имаше тема на форума дали изкуството е самоцелно. интересен въпрос.

благодаря на хората, които са ми помогнали с нещо по тоя път. те си знаят кои са. няма да изреждам за да не пропусна някой…

Коментари

 • yovko, март 1st, 2006, 7:41 pm


  george, дарбата е с теб и това е чудесно! Дано никога не те изоставя, нито ти нея и фотографията! Продължавай все така да радваш и учиш останалите!

 • george, март 1st, 2006, 8:01 pm


  благодаря ти! да ти се връща тъпкано. и ще правим съвместно снимане там когато пасне… :)


 • […] Иначе днес едно от най-красивите преживявания можете да си подарите ако разгледате поредното фото-фолио от george. Казва се year.two и повярвайте ми, рядко можете да видите нещо толкова красиво. Вярно е, че george ми е приятел, но не го казвам заради това – ако границите имаха някакво значение щях да кажа, че е той е един от най-добрите фотографи на България. В Интернет обаче границите нямат никакво значение, както и в изкуството, та без каквото и да е колебание мога да кажа, че той е един от дяволски добрите фотографи в света, чийто неща в никакъв случай не бива да бъдат пропускани. […]

 • яна, март 2nd, 2006, 1:31 am


  Почакай да те догоня :)
  /me bows

 • Дончо, март 2nd, 2006, 12:46 pm


  Поздравления, george, и давай все така.
  И огромна благодарност за часовете, които отделаш да набиваш „истината“ в каменната глава на любител като мене. Хубаво е да знам, че когато имам нужда от фото-помощ, винаги те има, за да подадеш ръка.

  @Яна: Хубаво е да видя WoW жаргон из блогосферата ;). Зарибяващо, а? Може и чист чат да е, ама май е WoW-чат.

 • яна, март 2nd, 2006, 5:07 pm


  Усмих и благодаря за george!
  А за другото.. по-удобно е просто. :) Впрочем много се чудих докато избера този вариант. То не, че друг имаше де. Too much WoW?

 • kirande, март 2nd, 2006, 7:58 pm


  {wow as in „WOW!“ or wow as in „World Of Warcraft“? детайлът е важен, усмивка}

  year.two – !

  наистина

 • george, март 5th, 2006, 7:54 pm


  :)

 • живко желев, май 28th, 2006, 10:12 am


  Създали сте територия за удоволствие и размисъл. Място изтънчено и същевременно пълно с живот. Желая ви успехи.

 • Eti, януари 2nd, 2007, 1:44 am


  Джи, горното не е ли спам?!

 • george, януари 2nd, 2007, 10:20 am


  спам беше, да. не знам как съм го пуснал. мерси.

Коментирай?

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон! Не го правете и ако не сте напълно съгласни с правилата за коментиране!
* Required Field