затвори× Обадете се +359 (888) 63 00 55

какви ли не странни tutorials живеят своя живот спокойно в интернет пространството. някои са направо без думи. ще се опитам да си систематизирам най-полезните, както и най-щурите, на които съм попадал. Първо мислех да изпиша всичко, което ми грабва погледа, ама се оказаха бая неща и направо не е възможно да се препише всичко. затова написвам само част от тях и линка до сайта, където всеки ден качват нови (на места) идиотски туториали.

encrypted thumb and autoplay howto – как с помощта на програмчето truecrypt (напълно безплатно), usb flash и windowsxp можете да си криптирате съдържанието на преносимата памет.
light box / light tent – за съвсем жълти стотинки мини бокс за снимане на сток фотография на дребни предмети, с много добра възможност за промяна на осветлението.
letters withour envelopes щур и лек начин за писане и изпращане на писма. посредством изпринтиран шаблон от сайта писмото при сгъването му става и на плик.
ski cap with headphones – да, ски шапка с вградени слушалки. и сайта, на който се намира туторияла също кефи. die happy!
cd/dvd storage book – любимото ми. наистина красив начин да си съхраняваш дисковете, без да си заринат от грозни и различни по цвят кутийки.
make yourself tilt-shift lens – много любимо. чакам тия дни да ми падне за тестове един обектив от среден формат за да тествам какво се получава. наистина най-евтиния относителен нормален начин да си имаш тс обектив. ленсбейбитата въобще не ги броя в сметката, въпреки че биха беле перфектния вариант с цената си от около стотина доларес. аберират нечовешки. дето се вика по-добре с фотошоп да се симулира тоя ефект отколкото с ленсбейби.
cigar box guitars – китара от кутийка за пури? изглежда наистина щуро. имам един приятел много запален по това да си майстори разни неща, и в същото време запален китарджия. ще му дам тоя туториал да си направим някой път по една китара такава със собствени ръце.
st.valentine – яйца на очи във формата на сърчица. жестоко! само дето свети валентин мина. а и винаги съм го възприемал като странен повод. въпреки че спазвам приетото за подаръците и цветята. на другия бих опитал да направя такива формички.

изобщо има мега мега щури неща на тоя сайт, който се ъпдейтва при това всеки ден – линк. дори си харесах нещо от там и мисля да опитам да си го направя като отделен проект…

,
Warning: Use of undefined constant display - assumed 'display' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/ambientd/public_html/weblog/wp-content/themes/ambient-responsive/single.php on line 36
март 6th, 2006
| публикувано в Интернет, Линкове Коментари (1)

Коментари

  • yovko, март 6th, 2006, 6:04 pm


    Хайде и да (по)кажеш какъв е ефекта, за да видя дали да си търся средноформатен обектив :-)

Коментирай?

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон! Не го правете и ако не сте напълно съгласни с правилата за коментиране!
* Required Field