затвори× Обадете се +359 (888) 63 00 55

ела да видиш като не съм снимал няколко седмици и като не съм имал време да се поразходя спокойно до морския бряг какво става. пълна мания. рекапитулацията? общо 4 часа и половина, 158 роу файла, 2 филма полароид (предимно изснимани с 35/3.5 асахи супер такумар… разбира се някои са с 50/1.4 и някои с никкора. тия дни ще разберем станало ли е нещо на филма)… и около 30 километра. ще гледам по-късно вечерта файловете ама ми се видяха някои дооооста интересни неща. макар да съм ходил повече от 10 пъти до казашко има кадри, които ги виждам по различен начин днес…

после с красимир отидохме до морска гара да дозавършим снимането и да пием по едно истинско турско кафе в джазве в ресторант морска сирена. изобщо страхотен ден днес. въпреки че вечерта ще поработя мъничко. а утре имам ходене служебно до несебър. и макар да нося апарата ще трябва да нося и компютъра и почти няма да ми остане възможност спокойно да си поседя дори за мъничко до моренцето. или да си поснимам за мен си…

малко по късно ще кача малко кадри на фото-журнала си…

Коментари

 • kolov, април 2nd, 2006, 5:04 pm


  Георги и аз пощраках,нямам търпение да видиш и др.неща снимани с такито135/2.5,видя вече как отнася с бокето си канонското70-200/2.8.
  хайде давй и другите фотки да сравняваме:)

 • george, април 2nd, 2006, 9:08 pm


  ами аз ъпдейтнах фото-журнала си
  http://www.ambientdefocus.com/photolog

  а ето и една пролетна снимчица, дето не намери място там, но все пак крещи с пълно гърло „пролетттт“. абе бая кадри са, направо незнам откъде да ги подхвана. макар че тия са нещата, които най ми харесват на първо гледане. а то често е окончателното.

 • Ivan Genchev, април 3rd, 2006, 8:20 pm


  Нямах опит със зумове, но сега нали и аз почнах на цифрово и взех 28-70/2.8 и виждам че дори на 2.8 трудно се постига дефокус. Друга работа са твърдите обективи… 135/2.5 е толкова плитък, че дори на 5.6 понякога не успявам да фокусирам като хората.

 • george, април 3rd, 2006, 11:15 pm


  иване аз по едно време се лутах аф варио или хубав мф твърд обектив. един път победи сонара, един път сигмата 55-200. обаче в крайна сметка отново съм на варианта твърд обектив… не става всеки кадър. обаче където целнеш фокуса както трябва е направо приказка :)

  135/2.5 се справя прекрасно с глухарчето. жалко, че за коника-минолта няма. ама пък и това е част от кефа. аз реших за никора да не слагам глухарче. така като целна фокуса ми носи още по-голям кеф.


 • […] и като капак на всичко се оказа, че такумара при безкрайност опира в огледалото (хора се оплакват от същото на 5д). всичко над не съм сигурен, но мисля 7-8 метра го забравяш. иначе след всеки кадър трябва да се отвива леко обектива за да се върне огледалото. гадну. почти изснимах обаче филма до морето. останаха не повече от десетина кадъра. и утре съм готов още сутринта да сложа цветния 400 асов полароид. освен всичко останало и намерих 2 непроявени филма от едно ходене да снимам залез в казашко. така че кат освърша с черно-белия филм или пък с него и с полароида ще ги занеса накуп до фуджито да видим ко таковата. […]

Коментирай?

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон! Не го правете и ако не сте напълно съгласни с правилата за коментиране!
* Required Field