затвори× Обадете се +359 (888) 63 00 55

почти се бях отказал да гледам сериала след няколкото на брой ужасно мудни серии от втори сезон. нооо, напоследък отново фабулата живна. т.е. не точно фабулата, защото все така нищо не се знае. все така всичко е ужасно несвързано и на моменти все едно сценаристите решават точно преди серията какво ще има в нея. но всве пак, малко по-динамично стана действието.

продължавам да ровичкам из форумите за това докъде са стигнали догадките и теориите по отношение на филма. дотук най-добри и може би единствените смислени теории на на един пич andrew smith:

lost ultimate theory и нейния български превод
lost ultimate theory expanded и нейния български превод
the black box theory и нейния български превод

дори скоро издадоха притурка към едно от вестничетата, в която уж ставаше ясен замисъла на филма и какво ще се случи накрая. хорат ащяха да се избият за да успеят да си го купят. а вътре? преведената теорията на андрю смит. разбира се без грам да се спомене овторското право и линк откъде е ползвата.

до вчерашния епизод въобще не бях прочел новата теория за черната кутия и изобщо най-сносна и донякъде логична ми се виждаше теорията на андрю. ноо, след вчерашния епизод май пак всичко кривна в друга посока. почва да ми се струва, че всичките тия хора са в една и съща психиатрична клиника и върху тях се извършва чисто психологически експеримент, разбира се с помощта на лекарства и евентуално други методи за да може да се обединят халюцогенно всичките тия характери. иначе защо свърши така епизода?

всеки един (т.е. повечето) от характерите си има в определен момент проблеми и е възможно да е попаднал в психиатричната клиника, където тече въпросният експеримент. пред очите на кейт умира най-близкия й човек заради нея. лок остана сам изоставен от всички, които така трудно допусна в живота си и без това. на джак баща му почина и имаше проблеми с жена си. чарли покрай наркоманията и това че също остана сам, без грам идея за бъдеще, без групата и брат му. саид защото е възможно жената от ирак да е била убита и също би могло да доведе до срив. сойър, защото уби невинен човек в преследването на човека, отговорен за смъртта на майка му и баща му. клейър заради гадателя и детето. джин и сън покрай проблема с това, че неможеха да имат дете… и т.н. ввсеки от тях би могъл да е в клиниката.

слабото звено са семейството бял и чернокожа, за които почти нищо не се разбра и нямаха вид на хора, които имат сериозни грижи. може би са внедрени като наблюдаващи експеримента. така де, част от състава на клиниката. покрай тях почти нищо не се случва, винаги са извън по-важните събития. същото може да се каже и за хората, които ги изтеглиха от експеримента – я не издържали, я са били просто наблюдаващи.

покрай шишо странно се завъртя действието. и тия намеци че си измисля всичко. че все още е в спихиатрията, а всичките неща дето се случват са плод на фантазията му. иии накрая либи дето я даваха вътре как изглежда като пациент. мдам. то се е видяло, че ще чакаме следващите епизоди да разберем какво са намислили (ако въобще имат представа и самите сценаристи какво правят). имам чувството че следят тия теории и за да не се окаже, че някой успява да познае и дава относително логични предположения накъде ще се завърти сериала, и текущо променят част от него. само дано не го прецакат сериала.

сещам се как в една от ултимативните теории на андрю го бяха набедили или за сценалист на сериала или за агент от ми-6. че се стигна до там да си сканира личната карта и да я качва на форумите, че наистина е англичанин и живее в англия и няма грам обвързаност със състава, който прави сериала. а неговото са просто логически (докъдето може да има логика де) предположения.

,
Warning: Use of undefined constant display - assumed 'display' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/ambientd/public_html/weblog/wp-content/themes/ambient-responsive/single.php on line 36
април 9th, 2006
| публикувано в Филми Коментари (3)

Коментари

  • Ord0, април 9th, 2006, 9:26 pm


    Цялата привлекателност на този сериал се базира на факта, че не знаем какво става в същност на острова. Струва ми се, че сценаристите ще ни предлагат една след друга различни теории, които да задържат интереса в продължение на 7-те сезона на сериала. Не ми се вярва още първата теория, обясняваща нещата (всички са луди) да е вярната. Малко е плоско и вече сме го гледали – в Identity например.

  • george, април 10th, 2006, 3:44 pm


    плоско или не. пак чакам четвъртък да качат в арената следващия епизод :D

  • Ord0, април 11th, 2006, 12:48 pm


    И аз :)

Коментирай?

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон! Не го правете и ако не сте напълно съгласни с правилата за коментиране!
* Required Field