затвори× Обадете се +359 (888) 63 00 55

преди малко видях на уеблога на еленко (който следя от известно време и доста ми харесва) информация за google analytics. изглежда наистина страхотно. някой да раздава покани?!

попаднах и на този материал и го изчетох със страхопочитание и усмивка. наистина много ценна информация, още повече като се замисля, че често правя така. не губя почти никакви кадри защото почти не снимам с широкоъгълни обективи, или и да го правя винаги ползвам диафрагми над 7.1. обачеее май вече ще си правя труда да сменям фокустана точка.

очертават се много интересни 6 месеца в пазара на цифрови огледално-рефлексни камери.

,
Warning: Use of undefined constant display - assumed 'display' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/ambientd/public_html/weblog/wp-content/themes/ambient-responsive/single.php on line 36
май 23rd, 2006
| публикувано в Интернет, Линкове Коментари (7)

Коментари

 • turin, май 23rd, 2006, 8:40 pm


  Ами то май няма покани от потребители… Иначе щях да ти пратя – аз иимам акаунт там.
  Но поканите се раздават от самите гугъл. Записваш се и чак когато вече си ги позабравил, те се сещат за теб. Те доскоро даже не раздаваха покани, реорганизираха още услугата. Това е софтуерът на една друга компания, която гугъл купи скоро… може би преди половин година или една година и започна да предлага като своя услуга.

  Всъщност гугъл аналитикс не е нищо, ама нищо особено. И аз видях преди малко статията на Еленко и даже малко му се възмутих, че се литка по такива шарении. Наистина, в ръцете на специалист може да е добър инструмент за трафик анализ. Но такъв добър инструмен може да е всеки подобен, например ако имаш възможност, може да си сложиш AwStats, има и други. Който ти хареса.

  В аналитикс малко трудо и мудно се търси конкретната информация. Иначе е интересно да гледаш картата на света, но понякога подробностите трябва да са но по-видимо място. Но пък може и да ти хареса, не знам.

  С две думи – запиши се на заглавната им страница и те ще те потърсят. (Звучи направо като от шпионски филм…:)

 • Пейо, май 23rd, 2006, 8:42 pm


  Еленко го е описал по-добър от колкото е. Технологията им за отчитане на посещенията не е най-добрата, докато печелят с удобство и ползваемост.

  Ползвай си лог анализатор – той е точния метод. А ако хостинга ти не ти дава собствените ти логове – смени си хостинга.

 • Ivan Genchev, май 23rd, 2006, 11:00 pm


  По втората част, Георги:

  Ефектът съществува, но изводът че е по-опасно за широки обективи не е много коректен. Или по-точно зависимостта е комбинация от ширина и разстояние на което се фокусира. Радиусът на окръжността е по-важен от ъгъла, където има косинус. Отделно широките обективи имат такава голяма дълбочина, че не вярвам дори и на 2.8 или дори 2 да окаже влияние. Обратно дълбочината на телета е около 1 см на отворено и тогава това влияе много повече. Отделно на широко рядко се фокусира на много близко, освен ако не си Колов и не искаш да си като Роберт Капа и да си търсиш белята между коршумите…

  Спете спокойно, не е толкова страшно положението…

 • Ivan Genchev, май 24th, 2006, 2:14 pm


  Не бях много точен… Формулата се трансформира в d=R*2sin^2(theta/2), което за ъгли по-малки от 20 градуса може да се опрости до
  d=0.5*R*theta^2
  и показва че зависимостта от ъгъла тук е по-важна. Но както казах дълбочината е определяща и тя при рибешките очи си е направо неограничена.

  Така на око като си пресмятам мисля че ефектът ще е най-забележим за най-светлите стъкла дето са около 50мм, както е дал и примерът човекът.
  Вярно има и 28/1.8, но предполагам че минималното разстояние за фокусиране е значително. Но е много манипулативно да се казва че широките стъкла са по-застрашени от такъв ефект и това ме накара да си играя да посмятам.

  Да обобщя: Георги да внимава на 1.4, а останалите дето затваряме- споко…

 • howbizarre, май 25th, 2006, 12:54 pm


  Получи ли покана?..
  Ако не драсни на пощата… ще ти върна…

 • cx, май 25th, 2006, 2:02 pm


  Те ме „поканиха“ 4-5 месеца след моя request. И малко съм разочарован – наистина не е нищо особено.

 • george, май 26th, 2006, 7:43 am


  искам да метна едно окол на анализатора. дори да не е нищо особено гугъл сигура ще го доразвият. дотук съм доста доволен от нещата, с които са се захващали. костадине, пиша ти.

  иване, оо на 1.4 е направо толкова плитко че дето се вика „малко мръднеш пишман станеш“. поотвикнал съм без глухарче и ще оправим нещата скоро. просто контролите на дизелчето не са много удобни. на 20д докато снимаш с палеца накъдето бутнеш джоистичето без да отклоняваш погледа си от визьора, натам сменя фокусната точка. :)

  с 28/1.8 е страшно само ако си близко. защото при 30тина сантиметра (20 като минимално фокусно разстояние) и бленда 1.8, дълбочината става доста плитка а градуса е около 75. и там наистина има същата опасност.

Коментирай?

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон! Не го правете и ако не сте напълно съгласни с правилата за коментиране!
* Required Field