затвори× Обадете се +359 (888) 63 00 55

смених раницата с ловепро класик, доста по голяма и удобна от малкия микро трекър с който карах близо година. последният остана при фобо на продан да видим кога ще замине. с парите от него ще си купя още една карта 1гб от бързите. днес си поръчах и една такава карта и се очаква да пристигне утре. вече спирам защото ще се налага да тегля заем от банката за да връщам заемите които съм зел до момента.

най-кофтито е, че още не ми е готов дизела. жената от канон се покри а тия от сервиза лаконично ми казаха, че немога да говоря с техника им, но частта която е необходима е още на митница (мислех че предната седмица е там, а освобождаването отнема 1-2 часа макс). явно нещо не е наред. говорих с иван дражков и се нави ако се наложи да задвижи дело срещу тях. мисля да добавя и пропуснати ползи. та след кратък размисъл и четене на закона за защита на потребителите написах на канон и на пан сервиз официално писмо, в което ги каня да вземат отношение иначе ще бъда принуден да си търся правата по съдебен начин. разбира се предпочитам тая седмица да ми го върнат и да забравя случката, но ми стиска и да дигна малко пара, както и да пратя официални писма до канон европа, канон япония, комисията по защита на търговията и потребителите, както и да побуча малко в пресата. от тях зависи. просто не издържам вече да се върне апарата, да го продам и да си покрия парите, които взех изневиделица за двайсетачето.

ето писмото ми какво представляваше:

From: „George Ivanov“ < ----------------->
To: < infooffice -- canon.bg>
Cc: < mladost -- panservice-bg.com >
Sent: Monday, June 26, 2006 4:16 PM
Subject: Гаранционно обслужване на Канон ЕОС 300д [ OUR REF #321004 ]

На вниманието на заинтересованите страни

Здравейте,

Във връзка с гаранционен ремонт на фотоапарат Канон ЕОС 300Д, закупен с фактура ………… от Техномаркет Варна, прилежаща гаранционна карта Н. …………., и предаден под поръчка Н. ………. за сервизен ремонт в оторизираният Ви сервиз на дата 01 юни 2006 година,

Ви уведомявам, че до момента не разполагам с никаква конкретна писмена информация какво се случва с моята стока, която се намира на сервиз – включително каква диагностика й е била извършена, какво и защо подлежи на смяна и кога ще бъде финализиран въпросният сервиз. Имам само устна информация от Вашите служители и отказ да получа конкретна такава от оторизирания Ви сервизен представител.

Уведомявам Ви, че след изтичане на 30 дневния срок за отремонтиране на въпросната стока ще бъда принуден да заведа събедно дело съгласно чл.113 от Закона за защита на потребителите за разваляне на договора и възстановяване на заплатената сума за продукта. Също така ще използвам правото на свободно изразяване като се обърна към пресата и централата на Канон, включително европейската им такава, каквото копие ще получи и Комисията по търговия и защита на потребителите. Включително ще си позволя да опиша ситуацията на личната си страница, която е с доста висок рейтинг глобално в търсещите
сайтове в Интернет.

Към днес се въздържам от подобни действия единствено заради професионалното отношение на Вашите служители, както и защото предпочитам всичко да завърши коректно, бързо и в рамките на разумните срокове. Което ме е накарало да бъда клиент на Канон, избирайки да си закупя легално с гаранция Ваш професионален продукт.

Моля имайте предвид още следното – независимо от указанията на чл.133, ал.3 от Закона за защита на потребителите, съм експедирал потребителската стока до сервиза в гр.София за моя сметка, защото ми бе отказана експедиция от локалното представителство на Пан-Сервиз гр.Варна, за което не претендирам на този етап. Не претендирам на този етап и за обезщетение за претърпени вреди по отношение на ал.4 от същият член. Разбира се държа срокът на гаранционният ремонт да бъде дописан в гаранционната карта на продукта, като
гаранцията се удължи с дните, в които апарата е бил на ремонт до момента на неговото получаване от мен или упълномощено от мен лице.

Изпращам Ви въпросната преписка и по факса, защото не съм забелязал оторизираният Ви сервиз да си ползва електронната поща, или да отговаря на официални запитвания на нея.

Очаквам писмено становище от Вас преди изтичане на 30 дневния срок за привеждане на потребителската стока в съответствие с договора за закупуването й (30 Юни 2006 година), в противен случай ще го разглеждам като мълчалив отказ да вземете отношение по въпроса и липсата на заинтересованост като вносител и официален търговец на продуктите с марка Канон, както и респективно за Пан Сервиз – като официален сервиз на въпросната марка.

С Уважение,

Георги Иванов

и така. да видим утре мисля че ще има отзиви.
трябва и да поработя сериозно, защото след 15ти съм на почивка десетина дни на планина. ииии мисля да си почина добре и да си поснимам добре. довършвам още малко от сайта на Жоро (останаха само 2… ама най големите 2 секции, както и малко логическо навързване на отделните секции) и ще лягам. утре имам среща с още един тип за сайт и презентация, ама той от несериозните и не е много ясно какво ще стане (ооо иначе ще ми дойде тъкмо на правилното време). и така.

,
Warning: Use of undefined constant display - assumed 'display' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/ambientd/public_html/weblog/wp-content/themes/ambient-responsive/single.php on line 36
юни 26th, 2006
| публикувано в Неподредено Коментари (1)

Коментари

  • Rada - nova, декември 13th, 2008, 12:14 pm


    Искам и да разкажа неволите си от среща с Пан-сервиз. Преди време стъклата на фурната ми, марка DAVOLINE, се счупиха, и след като се порових в нета, открих, че именно те поддържат тази марка фурни. Обадих им се по телефона, обясних за какво става дума, и те ме увериха че имат два модела стъкла – тоест да модела от вътрешните и два от външните. Направо камък ми падна от сърцето, защото иначе трябваше отново да дам над 200 лв за готварска печка, а на тази и нямаше нищо и си работи перфектно. Още повече се засили радостта ми, като ми казаха, че цялата услуга – стъкла и монтаж, няма да ми струва повече от 50лв. Веднага занесохме печката в сервиза. Няколко дни по-късно реших да им се обадя по телефона и да проверя какво става. След като цял предиобед в работен ден никой не ми вдигна, най-накрая някаква жена ми обясни, че нямат ток от 2ч. предната нощ (!). Изобщо не си направих труда да бъда учтива и им обясних, че монтирането на две стъкла не представлява за мен голяма трудност и мога да си ги сложа, само да ми ги дадат. Обещаха ми, че на следващия ден ( събота) между 10 и 14 часа печката ми ще бъде готова. Успокоих се и зачаках утрото. В събота отново реших да им се обадя, за да се уверя, че всичко е наред и че мога да си взема електроуреда от тях. Направо побеснях, като ми казаха, че нямали стъкла, за този модел. Ама как така, нали само преди 4 дни имаха, и то два различни модела. По-късно, пак след разговор с тях, вече бяха намерили едното стъкло, но за другото се налага да чакам до понеделник след обед, когато ще ми кажат дали са успели да намерят и другото!
    Така за две стъкла, чието монтиране е лесно като детска игра, се наложи да чакам повече от седмица, и изобщо нямам надежда, че ще си взема печката ремонтирана!

Коментирай?

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон! Не го правете и ако не сте напълно съгласни с правилата за коментиране!
* Required Field