затвори× Обадете се +359 (888) 63 00 55

кината наближава… слуховете и в противниковите лагери се прокрадват. след добрия старт с ист серията (особено след ист дс) вече пентакс имат доста клиенти, като не малко от тях имат вече очаквания и за по-серизно тяло иначе биха си сменили системата. както писах май преди – чака се почти официално к10д и още един модел. като единия се чака да е 8 меги а другия 10 меги. може би с матрицата на сони дето е в сони алфа и никон д200. из дпревю дори вървяха слухове че може пентакс да пуснат к1д фулфрейм, което теоретически никак не е невъзможно. пентакс имат средноформатна матрица мисля 17 меги и към 30 меги. каква им е грижата да си направят и фф?

както писа и иван – конкуренцията е хубаво нещо. ако пентакс и никон (че и сони сигурно имат апетити) пуснат фф, то всички ще спечелим от конкуренцията и всеки ще си купи след 2-3 години фф за неговата система на няма и 3000 лева. дори пентаксовата се чака да е не повече от 1500 долара стартово.

това, което се говори (оригинален сорс) из мейл листите на пентакс:
First off, the magic press-release date is September 13th.
Body + 18-55 lens should be $899
The name is definitely K10D (it was stamped on the body)
The LCD screen is the same as on the K100D: 2.5 „, 210,000 pixels
The battery grip has the same features as the grip for the *istD, though I
can’t say whether or not it connects to the body in the same way.

ето на тоя линк могат да се видят предпродукционните модели на к10д и средноформатния цифров пентакс. ох мамо и последния се очаква да е нещо страхотно. за разлика от 22 мегапикселовия гръб за мамия и хаселблад, пентакса се очаква да е на цената на канонския фф. дай боже и по едно такова след десетина години. ама какво е кубчесто аххаха.

,
Warning: Use of undefined constant display - assumed 'display' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/ambientd/public_html/weblog/wp-content/themes/ambient-responsive/single.php on line 36
август 7th, 2006
| публикувано в Фотография Коментари (1)

Коментари

  • Ivan Genchev, август 8th, 2006, 1:06 pm


    Според мен К10Д ще е със Сони матрицата, защото просто дрига няма на пазара. Но за съжаление не вярвам тялото да е като Д200 на Никон. По-скоро ще е Дс с оправена електроника и софтуер, което пак не е малко. Разбира се и стабилизацията. ФФ обаче е друга история… Пентакс потребителите не са от най-паралиите. Цената на матрицата расте много бързо с големината, а и това че няма масово производство допълнително играе роля. Не мисля че това им е приоритет в момента. Може би на следващата Кина…

    Ако пуснат средният формат ще е добър сигнал за бъдещето. Дано обаче добре да се прицелят, че Мамия си тръгнаха веднага след като пуснаха скъпата си играчка.

Коментирай?

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон! Не го правете и ако не сте напълно съгласни с правилата за коментиране!
* Required Field