затвори× Обадете се +359 (888) 63 00 55

попаднах на един велик фотограф, личния му сайт е достъпен на адрес:

http://www.geophot.de/

може би най-красивите и уникални фотографии на вулкани, на които някога съм попадал. просто има уникални неща. природата е велик художник, просто няма равен.

сайта му има малко странна навигация, и тъкмо като си помислих че има само по някоя снимка малка като индекс за отделните секции и попаднах на галерията (че не ми се и пускаше транслатор от немски). като гледам човека снима с хаселблад 6х6 и на велвия 50 аса, представям си това как стои разпечатано примерно метър на метър или нагоре.

така де, да си запиша тоя линк, че гърмях скоро с архива на линковете си. а и наистина си струва това да се види…

,
Warning: Use of undefined constant display - assumed 'display' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/ambientd/public_html/weblog/wp-content/themes/ambient-responsive/single.php on line 36
септември 7th, 2006
| публикувано в Интернет, Линкове Коментари (8)

Коментари

 • Eti, септември 8th, 2006, 9:15 am


  Страхотия!

 • Ivan Genchev, септември 8th, 2006, 9:35 am


  Малко инфо за човека:
  http://www.geo.de/GEO/fotografie/portfolio_des_monats/4903.html

  Щом го е докарал до GEO е от тежката артилерия. Това е грубо казано немския аналог на National Geographic. Доста грубо сравнение, защото последното се занимава и с пропаганда и стилът му е доста социален. Гео е много по-сериазно и затова е и доста по-скъпо. Поради тази причина не съм чел, а само разглеждал и фотографията ми допада повече. В Нетионал съм попадал на такива бисери и лъжи че и болшевишката пропаганда може да завиди…

 • george, септември 8th, 2006, 9:43 am


  иване, мерси за линка

  на тоя сайт дето си дал има линк към 15 неща, нещо като портфолио. абе не просто снима уникални неща, но е и доста добър! ти като човек, снимащ на филм, предполагам още повече си представяш как изглежда един негов кадър на 6х6 на 50 асова диа (май мернах, че снима на диапозитив)

 • george, септември 8th, 2006, 9:47 am


  иване много благодаря за сайта. на geo.de има жестоки неща. например ей това. изглежда има и интересни статии, като се видя с време зареждам транслатора и ще го преровя доколкото успея.

 • Ivan Genchev, септември 8th, 2006, 11:07 am


  Гео е класика и снимките са им големи, за разлика от някой други места. От гео не пише на какво снима, но ми е малко странно да е Хаселблат… Разбирам да беше цифрово, но на филм има по-подходящи формати за пейзаж. Не ме влече квадрата нещо и е симптоматично, че Хаселблат имат повече гърбове на 4/3 откокото на квадрат.

 • Ivan Genchev, септември 8th, 2006, 11:09 am


  Разбира се предимството на Хаселблат е цхе оптиката може да се сложи и на гръб и на филм тяло. А това не е малко…

 • george, септември 8th, 2006, 11:18 am


  на сайта му имаше снимка с хаси и си пише че снима с хаси на 50 асов филм :)

 • mariana, септември 11th, 2007, 12:06 pm


  няма по точен коментар за GEO от №2 Както немския така и френското списание са класика в жанра Не знам защо но в България френското списание не се продава.Докато НГ го има и руското и немското издание в България.То е „народното“.Виждах и Руското GEO у нас

Коментирай?

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон! Не го правете и ако не сте напълно съгласни с правилата за коментиране!
* Required Field