затвори× Обадете се +359 (888) 63 00 55

почти сме на път да решим въпроса с прецакания монитор. днес постигнахме споразумение с фирма фрекълз, като официален вносител да бъде заплатена пазарната цена на монитора към момента (беше ми предложено дори чисто нов монитор, но това не би било коректно от моя страна. аз искам решение на въпроса, а не да правя пари от това), след което заедно с въпросния спрей да им бъдат предоставени за тестове и анализи. странно за българия, но има и ултра коректни фирми. каквато е фрекълз!

единственото, което така и не разбрах, а ме гложди е защо се получи така. от една страна в книжката на монитора пише да не се използват абразивни разтвори и такива, съдържащи алкохол. за да не повредят слоя на диамондтрона за намаляване на отраженията. а от друга страна на продукта за чистене пише следното много странно нещо

продукта не съдържа алкохол….
съдържа: монопропилентен гликол, метил етер, метанол…

както и че е за всички (!) видове монитори,
включително защитни екрани с мулти-покритие…

дали става въпрос за сгрешено описание или не, факт е че големия монитор на който е закачен сървъра се чисти с тоя препарат сума ти и месеци. със същия препарат се чистят и преносимите компютри в офиса, а те са точно 5. при това не са евтини (няколко са на по 1400+ евро). и никога не е имало проблеми. точно затова и реших да освежа това мониторче с едно про чистене.

както и да е, хората обещават след тестовете да ме държат в течение от какво е станало така. и въпроса е решен за мен. дано има повече коректни търговци.

,
Warning: Use of undefined constant display - assumed 'display' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/ambientd/public_html/weblog/wp-content/themes/ambient-responsive/single.php on line 36
септември 19th, 2006
| публикувано в Неподредено Коментари (4)

Коментари

 • Fenia, септември 20th, 2006, 10:09 am


  Интересно как продукта не съдържа алкохол, като съдържа метанол?! Вярно е, че бе отдавна, но според остатъците от преподаваното ми в училище, в часовете по химия, метанола е най-простият от алкохолите. Изестен е още с името Метилов алокохол, заради метиловия радикал, който съдържа. Всяка година по няколко човека лежат из токсикологиите в цялата страна заради натравяния с него.

 • george, септември 20th, 2006, 11:23 am


  да де! именно. лошото е, че хвърлих един поглед на етикета бегло и юруш. това заедно с дългите месеци ползване на въпросния продукт върху останалата офис техника пречи човек да погледне внимателно на нещата.

  съвсем определено продукта съдържа алкохол. същото е изписано и на английски от производителя (да, знам че е малко след дъжд качулка да се чете внимателно упътването, ама пък който го е писал това да си посрещне последствията).

 • Иван, септември 20th, 2006, 2:00 pm


  Здраве да е. Важното е, че в случая си попаднал на фирма, способна да реагира адекватно, което, за нашата географска ширина е невъзможно :-)

 • george, септември 20th, 2006, 8:41 pm


  да, иване. странно но е истина. в тая географска ширина това е направо почти невъзможно.

Коментирай?

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон! Не го правете и ако не сте напълно съгласни с правилата за коментиране!
* Required Field