затвори× Обадете се +359 (888) 63 00 55

luis royo може би един от най-ярките представители на fantasy art стила несъмнено е luis royo.

http://www.luisroyo.com

преди доста години бях попаднал на негови неща из нета и понеже на тях пишеше valliant дълго време си мислех, че така се казва този, който ги е рисувал. бях попаднал покрай това и на нещата на борис валехо, но бяха доста далече от това което първоначално ми хареса в този стил. след време се бях разровил кой е тоя валиънт и се оказа по памет че това е студиото, което е направило скановете на рисунките, а самият автор е именно луис ройо. другото, което много кефи е оформлението и това, че до повечето цветни неща има първоначалната скица (с молив навярно). ако ги имам сигура бих се опитал да проследя с молив пътя на подобна рисунка въпреки че се води подражателство.

историята му може да бъде открита на български на този адрес. някак повече ми харесваше предния сайт, но новия му флаш сайт си има допълнителни благинки (а ройо се кани да става блогер като гледам секцията блог, по която явно още се работи). най-хубавата благинка е, че можеш да разгръщаш страници от книгите му. последните книги откакто не съм гледал сайта доста ми харесват и съм сигурен, че няма нищо общо да разглеждаш тези рисунки на хартия спрямо това да ги гледаш в интернет. някой път ще си купя повечето на хартия.

из гугъл има доста сайтове с работи на ройо, но да кажем този е доста добре подреден и човек добива представа за какви рисунки става въпрос. ройо има и едни от най-яките (въпрос на лично виждане разбира се) модели на татуировки, които съм виждал! преди време бях снимал на тату фестивала и бях разглеждал голяма част от каталозите на известни тату студия, но нищо не се доближаваше особено до уникалното (и странно) виждане на ройо.

Коментари

Коментирай?

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон! Не го правете и ако не сте напълно съгласни с правилата за коментиране!
* Required Field